• İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Ayasofya Dergisi Nisan-Mayıs Çıktı!

Ayasofya Dergisi Nisan-Mayıs Çıktı!
Ayasofya Dergisi 17. kez okurlarıyla buluşuyor. Derginin Nisan-Mayıs sayısında Alev Erkilet, Osman Doğan ve Kemal Özdal ile yapılmış üç söyleşi dikkatleri çekiyor.

Ayasofya dergisinden güzel bir sürpriz: Ayasofya Çocuk dergisinin ilk sayısı, bu sayıyla birlikte hediye!

Yusuf Bilâl Aydeniz, akademisyen, yazar ve aktivist kimliğiyle tanınan Alev Erkilet ile kıymetli bir söyleşi gerçekleştirmiş: İslâm düşüncesi, ahlâkî hedeflere ancak ahlâkî araçlar kullanılarak ulaşılabilir.

Ayasofya Dergisi kıymetli kültür-sanat söyleşilerine bu sayısında da devam ediyor; Bülent Özdaman, Tiyatro Külliyen’in Genel Sanat Yönetmenliğini yürüten Osman Doğan ile ülkemiz tiyatrosu hakkında değerli bir söyleşi yapmış: Yıllarca halktan ve halkın değerlerinden uzak, halka hakaret eden tiyatrolar yapıldı ve insanımız tiyatrodan uzaklaştı.

Ayasofya Dergisi STK’ları gündemine almaya devam ediyor.

Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal ile gerçekleştirilen özel bir söyleşi’den: Sadakataşı derneği, sadakayı yaygınlaştırarak yoksulluk ve sefaletin yok edilmesi, sosyal adaletin sağlanması için çalışmayı ilke edinmiştir.

Ayasofya Dergisi’nin 17. sayısında ki diğer çalışmaları ise şöyle:

Melike Şener
Awaisi’nin İzinde: Berekete Yolculuk

Rabia Saral
Li Beirut

Bayram Zıvalı
Sevmek İçin Bir Neden

Harun Yakarer
Gece

Muhammed Said Çimen
İçimin Dar Yollarından

Çağrı Subaşı
Bir İstanbul Anatomisi Göğüs Kafesimde

Ümit Çiçekli
Ayrılık Çeşmesinden İnsanlığın Kavuşulan Yerine: İkili Anlatım

Eda Fırat
Kış ve Yeniden

Mehmet Burak
Betondan Balon

Yusuf İkbal
Ya Eyyühel Hoto

Mehmet Fatih Öz
Yalvarış

Mehmet Gündüz
Neyi Kaybettiğini Bilmeyen Birinin Hikâyesi

Nilüfer Zontul Aktaş
Valiz

Bülent Özdaman
ABD’nin Fahri Sinema Bakanlığı: Hollywood, Oscar Ödülleri ve Asghar Farhadi Üzerine

Rabia İbrahimoğlu
Mağrur Doğu’nun Mazlum Entelektüeli

Murat Aymak
Bir Çetin Sınav

Yusuf Bilâl Aydeniz
Medeniyetin Kilometre Taşı Olarak Diriliş

Yunus Çoşkun
Cüceleştirilen Devin Davası Ayasofya

Elif Gümüş
Bu Bir Sinema Yazısı Değildir

Hilmi Karaca
Tünelden Haber Var!

Halim Öznurhan
Rüzgâr İçimde… Duy Beni (Çeviri şiir)

Merve Kübra Başkoşan
Kararmışsa Gül ve Gün

Seda Nur Özmen
Huzur

Zeynep Sarı
Derdâ

İbrahim Gülaçar
İki Kişilik Hakikat Sancısı

Mehmet Burak Çeri
Göğsümde Ayışığı

Rasim Demirtaş
İnsanlığa Şiir

Samet Öztürk
Çukur

Egemen Doğan
“Yaşatacak” Yerler Olarak Şehirler

Muhammed Metehan Öztürk
Aranızda Fitne Yayılacak!

Abdulbari Karabeyeser
Modern Zamanların Kedileri

Mehmet Ali Yafez
Fâtihlerin Helâl Yaşam Standartları

Zişan Neslişah Bulut
Adım Adım Beytülmakdis

Büşra Zişan Erol
Maksat Delilik Olsun

İslâm Olmak
Mahmut Ahmet Bolat

M. Dilek Erdem
Pîrahen / Gömlek

Görkem Gündüz
Nil Mısır’ın Ruhuydu, Rabia İse Şehitlik Meydanı

Hazal Sezgin
Hazîrelerimiz Hazînelerimizdir (Çizgi)

Hamiyet Varlı
Çizgi

***

Dergiye aşağıdaki iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz:

ayasofyadergisi@gmail.com

twitter.com/ayasofyadergisi

0 541 650 54 24 (Kurumsal Whatsapp)

 

ayscocuk.jpgAyasofya Çocuk Çıktı!

Ayasofya Dergisi ekibi öncülüğünde, Üsküdar Gençlik ve Eğitim Merkezleri ortaklığıyla hazırlanan ve geçtiğimiz günlerde yayın hayatına başlayan Ayasofya Edebiyat ve Çocuk Dergisi; “mevsim kış olsa da, çocukluğun o şen bahârı gönlümüzde hep dâim olacak” diyerek kış temalı kapağı ve Şubat 2017 tarihli ilk sayısı ile okuyucularına merhaba dedi.

Ayasofya Çocuk dergisinin editörlüğünü Hazal Sezgin, yayın koordinatörlüğünü Muhammed Said Çimen, kültür sanat danışmanlığını Bülent Özdaman yürütürken, kapak ve iç tasarımda ise P. Yusmar Yusuf’un imzası var.

Dergi; Şehîd Halil Kantarcı’nın şehâdetinden birkaç gün evvel çocukları için yazdığı “kısa hikâyesi”ne dair bir çizimle bizleri selamlarken bu çizim, derginin ilk çizgisi olması hasebiyle de ayrı bir önem arz ediyor. Hikâye Halil Kantarcı’dan, çizgiler Hazal Sezgin’den…

Elif Tekdağ’ın kaleminden Manavın Kedisi adlı hikâyenin akabinde, Muhammed Said Çimen’in Nûrlu Annem şiiri ile gözümüzde beliren bir damla yaş, Hatice Şimşek’in çizimi ile okuyucuyu teselli buluyor. Bir tahta atın peşinde, Hilâl Işık’ın kaleminden Uçma şiiri ile dergi yolculuğuna devam ediyor.

Fatma Nur Akgül’ün, 7. Sınıf İmam Hatip öğrencisi Zülâl ile helal beslenme ve diyetisyenlik üzerine yaptığı samimi söyleşiyi, Hatice Şimşek imzası ile Kendin Tasarla bölümü takip ediyor. Çizimlerini Hatice Şimşek’in yaptığı Mustafa Uçurum’un Nazlı Bulutlar’ı, Cemil’in Bulut Yolculuğu hikâyesi ile devam ediyor.

Derginin Kütüphaneci Abla’sı Betül Yılmaz’ın rehberliğinde Mihrimah Sultan Çocuk Kütüphanesi ve Çinili Çocuk Kütüphanesi’ne selam verdikten sonra bir çocuğun dedesiyle kıldığı ilk sabah namazının Bahriye Eldemir kalemiyle anlatıldığı O Sabah hikâyesi Hazal Sezgin’in Ayasofya Camii çizimiyle hitama eriyor.

Fatih Kasva’nın Ahmet Uluçay çizimiyle Bülent Özdaman’ın kaleminden “Resimleri Gımıldatan Yönetmen” başlıklı yazı, sinemaya dair çocuklara farklı bir kapı aralıyor.

Zeyneb Akyüz’ün çizimiyle Firdevs Kapusızoğlu’nun kaleminden Mustafa’nın Ayak Parmakları hikâyesi Vecihi Hürkuş ismini çocuklara aşina kılıyor.

Bir kıssanın peşi sıra Şemsipaşa nâm-ı diğer Kuşkonmaz Camii, Gülnur Yıldız’ın kalemi ve Hazal Sezgin’in çizimleriyle akıllarda şöyle biri soruyu bırakıyor: Acaba neden kuşkonmaz ki bu camiye?

Berat Bıyıklı’nın kaleminden Mehmet’in Radyo Programı hikâyesi ise “Acaba gerçekten böyle bir radyocu var mı?” hissini uyandırıyor.

Derginin hazırlık sürecinde Üsküdar Yavuztürk Bilgi Evi’nde gerçekleştirilen etkinliklere katılan öğrencilerin eserleri de dergide mevcut. Melisa Karadaş’ın Canım Annem’i, Derya Gönültaş’ın Şehitlerimiz şiiri, derginin arka kapağında yer alan Ayşe Nur Akyıldız’ın Yuva şiiri genç yüreklerin de bir dergide belki de en çok yer verilmesi gereken kişiler olduklarını biz büyüklere hatırlatıyor.

Hümeyra Demirkaya’nın Cimri Adam’ı, Feyza Yalçın’ın Asılda Güleceğim şiiri, Elif İlayda Demir’in Anadolu Kadını hikâyesi, Fatma Nur Yılmaz’ın Kendimi Unutamıyorum ve M. Sadullah Kasap’ın Açık Pencere’si derginin genç kadrosundan.

Masal, şiir ve hikâye derken soluklanmak isteyenler için ise Hacer Cem ile Ahsen Aydın’ın Pratik Tariflerini unutmamak gerek.

Ayasofya Çocuk Dergisi bir hediyeyle de okuyucularını sevindiriyor. Hediye; bilhassa İstanbul’da yaşayıp da “Yeditepe İstanbul derken hangi tepelerden bahsediliyor ki” kararsızlığına düşenler için biçilmiş kaftan. Çizimlerini Hazal Sezgin’in yaptığı Yeditepe İstanbul afişi, gerek mahiyeti gerekse hacmi ile dikkat çekiyor.

Ayasofya Çocuk, Ayasofya Dergisinin Nisan-Mayıs sayısıyla birlikte hediye J

 

Dergiye aşağıdaki iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz:

ayasofyacocuk@gmail.com

twitter.com/ayasofyacocuk

0 541 650 54 24 (Kurumsal Whatsapp)

Bu haber toplam 1465 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim