• İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Azerbaycan'ın Yunus gönüllü şairi Bahtiyar Vahapzade

Azerbaycan'ın Yunus gönüllü şairi Bahtiyar Vahapzade
"Azerbaycan-Türkiye" şiiriyle iki ülke kardeşliğini en yalın, aynı zamanda en vurgulu dille anlatan Vahapzade, vefatının 12. yılında tüm Türk dünyası tarafından özlemle yad ediliyor.

Türk dünyasının ünlü şairi, Azerbaycan'ın özgürlük simgelerinden ve Türkiye-Azerbaycan dostluğu için büyük çabalar harcayan Bahtiyar Vahapzade, vefatının 12. yılında anılıyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık seslendirdiği "Bir ananın iki oğlu/ Bir amacın iki kolu/ O da ulu, bu da ulu/ Azerbaycan Türkiye" dizelerinin sahibi Vahapzade, sadece Azerbaycan'da değil, başta Türkiye olmak üzere tüm Türk dünyasında seviliyor ve saygıyla hatırlanıyor.

Bağımsızlık ve istiklal düşüncelerinin gerçek anlamda yasak olduğu Sovyetler Birliği döneminde eserlerinde bu kavramları öven, 1980'li yıllarda ise bağımsızlık mücadelesinin ön saflarında yer alan Vahapzade, tüm Azerbaycanlıların gönlünde taht kurdu.

Azerbaycan Türkçesini en iyi şekilde kullanmaya özen gösteren Vahapzade, eserlerinde halkın duygularına tercüman olarak ülkesinin özgürlük simgelerinden biri haline geldi.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/portre/azerbaycan-in-yunus-gonullu-sairi-bahtiyar-vahapzade-h42872.html

Bu haber toplam 216 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim