• İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Bedri Gencer, ÜNDER başkanı oldu

Bedri Gencer, ÜNDER başkanı oldu
25 Mart 2012’de yapılan ÜNDER’in 27 Mart 2012’de yaptığı toplantıda Prof. Dr. Bedri Gencer, başkanlığa seçildi. 25 Mart 2012’de yapılan ÜNDER’in (Üniversite Öğretim Elemanları Dayanışma Derneği) VI.
gencer-sde25 Mart 2012’de yapılan ÜNDER’in 27 Mart 2012’de yaptığı toplantıda Prof. Dr. Bedri Gencer, başkanlığa seçildi.

25 Mart 2012’de yapılan ÜNDER’in (Üniversite Öğretim Elemanları Dayanışma Derneği) VI. Olağan Genel Kurul Toplantısında belirlenen yeni yönetim kurulunun 27 Mart 2012’de yaptığı ilk toplantıda Prof. Dr. Bedri Gencer, başkanlığa seçildi. Halen Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı olan Gencer, Türkiye’nin önde gelen sosyal bilimcilerinden biri olarak biliniyor.

ÜNDER, karanlık 28 Şubat sürecinde üniversitelerde haksızlığa uğrayan öğretim üyelerinin haklarını savunma, “Yükseköğretim kurumlarında çalışan ve bu kurumlarda çalışmış olan öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve okutmanlar ile diğer tüm öğretim elemanları arasında her türlü dayanışma ve beraberliği sağlama” amacıyla Şefik Dursun, Cemal Şanlı, Mustafa Samastı, Yüksel Çavuşoğlu, Asım Kasapoğlu, İsmail Kıllıoğlu, Ali Demir, Zeki Çizmecioğlu, Hüseyin Yıldırım, Seyfettin Fakıoğlu, Yakup Çiçek tarafından 17 Haziran 1999’da kurulmuştu.

Tüzüğüne göre “Üyelerinin özlük haklarının ve sair hak özgürlüklerinin korunmasında ve bu konuyla ilgili sorunların çözümlenmesinde her türlü faaliyette bulunmak” üzere kurulan Derneğin başkanlığını uzun süre Prof. Dr. Şefik Dursun, daha sonra da Prof. Dr. Mustafa Samastı yürütmüştü.

ÜNDER’in yeni başkanı Prof. Dr. Bedri Gencer, derneğin, önemli bir değişim sürecinden geçen dünya ve Türkiye’nin gidişatına göre geliştireceği vizyon doğrultusunda misyonuna ivme kazandıracağını, üyelerin özlük haklarını savunmanın ötesinde üniversitelerin hızla arttığı ülkemizde yükseköğrenim ve bilim politikalarının geliştirilmesine katkıda bulunmaya çalışacaklarını söyledi.

Bu haber toplam 1772 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim