• İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Belki Delta’ya Türkler gelir iklim değişir Akdeniz olur

Belki Delta’ya Türkler gelir iklim değişir Akdeniz olur
Korsanlar Afrika batısındaki Gine Körfezi’nde yine Türk denizcileri kaçırdı. Aden’deki haydutluğu yıllardır sıfıra indirmiş çözümler, Nijer Deltası’nda neden uygulanmıyor?
Bölgede kaosun devamı birilerinin işine geliyor, bu çok belli. Kara Şeytanlar’ın efendilerine racon kesmek için dümeni oraya kırmanın vakti gelmedi mi?
Batı Afrika’nın deniz ticaretindeki odak noktası olan Gine Körfezi’nde korsan grup liderlerinden biri, ünlü Nijer Deltası’nda önlerini kestiği muhabire birkaç yıl önce bunları söylüyordu. Nijerya’da nehirlerin menderesler halinde Atlas Okyanusu’na döküldüğü, aynı zamanda korsanların cirit attığı tabiat harikası bölge, ‘Mozart’ adlı konteyner gemisine baskın sonucu denizcilerimizin kaçırıldığı olayla yeniden gündemde.
 
Hızlı zodyak botlarla sabaha karşı gemiye yanaşıp kancalar attıkları güverteye tırmanan silahlı korsanlar, gemi personelinin zaman kazanmak amacıyla saklandığı dümen dairesinin kapısını 7 saatlik bir çabayla testereyle keserek içeri daldı. Deniz haydutları bu sırada ateş de açarak Azerbaycan Türkü bir mühendisin ölümüne neden oldu.
 
Bu haber toplam 211 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim