• İstanbul 17 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 16 °C
  • Konya 12 °C
  • Sakarya 19 °C
  • Şanlıurfa 15 °C
  • Trabzon 10 °C
  • Gaziantep 11 °C
  • Bolu 12 °C
  • Bursa 17 °C

Bilge Yazarlar Projesi ile gençler yazarlık yolculuğuna adım atıyor

Bilge Yazarlar Projesi ile gençler yazarlık yolculuğuna adım atıyor
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, "Süreç usta yazarlarla birebir tecrübe paylaşımı ve öğrencilerin yazma tecrübesi kazanmasıyla ilerliyor. Şu ana kadar 2 bin 500'e yakın gencimiz bu eğitimlerden geçti." dedi.
Ankara

Ankara'da öğrencileri yazarlık yolculuğuna hazırlayan ve Türk edebiyatına yeni isimler kazandırmayı hedefleyen "Bilge Yazarlar Projesi" ile yüzlerce genç yazarlık yolculuğuna adım atıyor.

Türkiye Yazarlar Birliğinin öncülüğünde, Ankara Valiliği himayesinde hayata geçirilen projenin 5'inci yılında lise öğrencilerine deneme, hikaye, roman ve şiir alanlarında sistemli bir yazarlık eğitimi veriliyor.

Şu ana kadar 2 bin 500'e yakın gencin katıldığı süreç boyunca usta yazarlardan eğitim alan öğrenciler, hem deneyim kazanıyor hem de işi mutfağında öğrenme fırsatı buluyor.

"Yazma çabası olan insanlara bir disiplin ve tecrübe aktarmamız önemli"

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, projeye ilişkin AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Bilge Yazarlar Projesi'nin köklü bir yazarlık birikiminin sahaya yansıması olduğunu söyledi.

Türkiye Yazarlar Birliğinin uzun yıllardır yazar okullarıyla gençlere yazma disiplini kazandırdığını anlatan Arıcan, "Yazarlık okulları Türkiye'de çok önemli bir kültürel kalkınmayı, kültürel farkındalığı da ortaya koydu. Çünkü yazma çabası olan insanlara bir disiplin ve tecrübe aktarmamız önemliydi." dedi.

Arıcan, projeye yönelik talebin sahadan geldiğini belirterek, Ankara Valisi Vasip Şahin'in himayesiyle sürecin kurumsal bir yapıya kavuştuğunu dile getirdi.

Devamı: https://www.aa.com.tr/tr/kultur/bilge-yazarlar-projesi-ile-gencler-yazarlik-yolculuguna-adim-atiyor-/3810143

Bu haber toplam 243 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim