• İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Büyük sanatkârları yönlendiren ilkeler neydi?

Büyük sanatkârları yönlendiren ilkeler neydi?
Beşir Ayvazoğlu’nun uzun zamandır yeni baskısı dört gözle beklenen 'Aşk Estetiği' kitabı, Kapı Yayınları’nca yeniden yayımlandı. Kitabın giriş yazısında Ayvazoğlu, ilk kitabının hikâyesini anlatıyor. Serdar Arslan yazdı.

Beşir Ayvazoğlu’nun, ilk baskısı 1982 yılında Birlik Yayınları’nca yapılan, bir süre varlığıyla, sonra da baskısının yokluğu ile efsaneleşen “Aşk Estetiği” kitabının nihayet yeni baskısı yapıldı.

Kitabın yeni baskısında bazı ilavelere, Beşir Ayvazoğlu ile Aşk Estetiği üzerine yapılmış dört röportaja ve “Aşk Estetiği’nin Hikâyesi” başlıklı önsöze yer verilmiş. İlk baskısı yapıldığında gerek İslam sanatlarına bakış açısı ve gerekse içeriği açısından bir ilk olan bu değerli eseri okumak hepimizin boynunun borcu. Yazımızın konusu ise, Aşk Estetiği’nin bugüne nasıl geldiği. Kaynağımız yukarıda da değindiğimiz üzere Ayvazoğlu’nun yeni baskı için kaleme aldığı giriş yazısı.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/kitap/buyuk-sanatkrlari-yonlendiren-ilkeler-neydi-h15571.html

Bu haber toplam 425 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim