• İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Cat Stevens nasıl Yusuf İslam olmuş?

Cat Stevens nasıl Yusuf İslam olmuş?

İslâm’ı ‘teslim olmak’ olarak niteliyor Yusuf İslâm. Müslüman olmayı “Allah’a tatlı bir teslim oluş” olarak anlatıyor. 1975’te Kudüs’ten yeni dönen abisi Davut’un verdiği Kur’an’ı açıp Fatiha Suresi'ni okuyan İslâm, taşıdığı mesajın evrensel niteliğini kavramaya başladığını söylüyor. Esad Eseoğlu yazdı.

 

Beyan Yayınları’nın 1983’te baskısını yaptığı Yusuf’un Teslim Oluşu kitabı elime geçti. Kitap Cat Stevens’in Yusuf İslâm oluşunu anlatıyor. Bu doğrultuda şiirleri, yazıları ve röportajları toplanıp kitap hâline getirilmiş.

Yusuf İslâm, bir müzisyen ve komple bir sanatçı. Şarkı söylüyor, müzik yapıyor, resim çiziyor, şiir yazıyor...  Bunu İngiltere’de gerçekleştiriyor. Mesleğinin iyilerinden. Müzikle biraz uğraşan, müzik dinleyen herhangi bir kişi bilir ki müzik aşırı bir bağlılıkla kişileri kendisiyle sımsıkı hâle getiriyor. Sanatçılara ve gruplara da bağlılık bu oranda artıyor. Dolayısıyla konumunu düşündüğümüzde, Cat Stevens, gerçekten talip olduğu dinle birçok imkânı reddediyor. Zira Müslüman olduğu zaman gerçekten büyük bir üne sahip ve buna rağmen dinini değiştiriyor. Her şeyi reddediyor. Yeni bir hayata başlıyor.

 

Devamı: https://www.dunyabizim.com/kitap/cat-stevens-nasil-yusuf-islam-olmus-h8623.html

Bu haber toplam 727 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim