• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Çocukların Gönülleri Bayramdır

Çocukların Gönülleri Bayramdır
Bayramlar; sevincin, mutluluğun, dostluğun, sevginin, barışın en güzel ve en içten yaşandığı günlerdir.

Toplumumuzu birlik ve beraberlik  içinde yardımlaşmanın, dayanışmanın, saygı ve sevginin en ulvi ve samimi örnekleriyle şekillendiren ve güçlü kılan toplumsal bir harçtır, mayadır aynı zamanda.  O gün herkeste pürneşe, hoşgörü, bir letafet sezilir. Merhum Akif’in “Bayram” şiirinde “Afak bütün hande(gülme/gülüş) cihan başka cihandır/ Bayram  ne kadar hoş, ne şetaretli(neşeli) zamandır” dediği gibi  gönüllerden yüze yansıyan bir şetaret aydınlığı ile aydınlanır herkes. Bu aydınlık, bayramın gönüllere bahşettiği sevgi ikliminin, bereketinin, rahmetinin bir tecellisidir yüzlerde.

     Bayram denince en çok çocuklar gelir akla, bayramın güzelliğini en çok yansıtan da çocuklardır aslında. Çünkü çocukların  gönülleri, ruhları, aydınlık ve pırıl pırıl bakışları bayramdır zaten. Bayram, büyüklerden çok onları sevindirir, mutlu eder. Yüreklerinin güzelliği, bayramın neşesiyle daha da somutlaşır, aydınlık bir gelecek olur büyüklerin gözünde. Büyüklerin “Nerede o eski bayramlar?” serzenişinin altında, insanın aslında çocuk yüreğiyle hissettiği ve güzel bir rüya gibi gönülde tat bırakan o bayramlardaki his özlenmiştir bir nevi. Çocuk yüreğinin  masumluğu, heyecanı insan büyüdükçe azalır, farklı meşgalelerle, hayat gailesi ile   zamanla kirlenir ve masumluğunu, saflığını kaybeder; özlenen de aslında bu temiz çocuk masumiyetinin bayramlara bakışı, bayramları hissedişi ve bir daha yaşanamayan coşkusudur.

Devamı: https://www.maarifinsesi.com/2021/07/19/cocuklarin-gonulleri-bayramdir/

Bu haber toplam 287 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim