D. Mehmet Doğan: Çanakkale'yle Varız!

D. Mehmet Doğan: Çanakkale'yle Varız!
Ey şe­hid oğ­lu şe­hid, ey şe­hid oğ­lu şe­hid!

On­lar şe­ha­de­te tek­bir­ler­le, dua­lar­la yü­rü­dü­ler, ölüm­süz­lü­ğe var­dı­la­r… 

Mil­let hâ­fı­za­sın­da hâ­lâ can­lı­lı­ğı­nı ko­ru­mak­ta olan bir sa­va­şın ve bü­yük za­fe­rin 100. yıl­dö­nü­mün­de­yiz. Ara­dan tam bir asır geç­ti, fa­kat hâ­tı­ra­sı hâ­lâ tap­ta­ze. Dün Ça­nak­ka­le var­dı, bu­gün de Ça­nak­ka­le ile do­lu­yuz. 

Ça­nak­ka­le top­ra­ğı­na hem bu­gün­kü va­ta­nı­mız sı­nır­la­rı da­hi­lin­den ve hem de o za­man­ki Os­man­lı sı­nır­la­rı için­de ka­lan coğ­raf­ya­lar­dan ge­len on­bin­ler­ce kah­ra­man ka­rış­mış du­rum­da. Bu yüz­den Ça­nak­ka­le top­ra­ğı bü­tün va­tan top­ra­ğı hük­mün­de.

Sa­va­şın ce­re­yan et­ti­ği ara­zi­ye bir ba­kın: Şü­he­da göv­de­si dağ­lar taş­lar!

O şe­hid oğ­lu şe­hid­le­re de­rin bir min­net ve şük­ran duy­ma­mak müm­kün mü? En ke­sif or­du­la­rın sal­dır­dı­ğı, en güç­lü ölüm ma­ki­na­la­rı­nın ölüm kus­tu­ğu da­ra­cık bir ka­ra­da İs­lâ­mı ku­şa­tan de­mir çem­be­ri kı­rıp par­ça­la­yan­lar, bu­gün de if­ti­ha­rı­mız, övün­cü­müz. 

Sa­va­şın ce­re­yan et­ti­ği Ge­li­bo­lu böl­ge­si, Os­man­lı­la­rın Ru­me­li­’de­ki ilk üs­sü. Düş­man da bu­nu bi­li­yor ve Ru­me­li Fa­ti­hi Şeh­za­de Sü­ley­man Pa­şa­’nın tür­be­si­ni he­def alı­yor, top atı­şıy­la yı­kı­yo­r…

Âde­ta di­yor­lar ki: “Av­ru­pa­’ya bu­ra­dan gir­di­niz, gir­di­ği­niz yer­den çı­ka­cak­sı­nız!”

On­lar, mü­ba­rek ölü­le­ri­mi­zi bi­le ra­hat bı­rak­maz­ken, or­du­muz mert­li­ğin ben­zer­siz ör­nek­le­ri­ni ser­gi­li­yor. Düş­man­la­rı­mız as­ke­ri­mi­zin mert­li­ği­ni al­kış­lı­yor. 

Hi­lâl uğ­ru­na, tev­hid için, vah­det için ölen­ler  Al­la­h’­ın cen­ne­ti­ne yü­rü­dü, ka­lan­lar mil­le­tin min­ne­tiy­le çev­re­len­di.  

Ça­nak­ka­le­’de düş­ma­nın mu­az­zam as­ke­rî gü­cü­nü mağ­lub et­tik, ay­nı za­man­da üs­tün tek­no­lo­ji­si­nin yay­dı­ğı kor­ku­yu da al­tet­tik. Gö­ğüs­le­ri­mi­zi Al­la­h’­ın ser­had­di yap­tık. Re­zil is­ti­la­yı dur­dur­duk, na­mu­su­mu­zu çiğ­net­me­dik. 

18.03.2015

Bu haber toplam 424 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim