• İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C

Dergâh’ın 372. Sayısı Çıktı

Dergâh’ın 372. Sayısı Çıktı
Dergâh dergisinin Şubat sayısında, şiirden denemeye, hikâyeden makaleye, söyleşiden çeviriye, okurun ilgisini çekecek ve besleyecek metinler yer alıyor.

Derginin bu ayki en önemli sürprizi, Fatih Güldal’ın İstanbul Erkek Lisesi arşivinden çıkardığı Modern Türk Düşüncesi’nin önemli isimi Hilmi Ziya Ülken’e ait kıymetli evrak. Evrak, Ülken’in çocukluk/ilk gençlik dönemine dair altın değerinde bilgiler içeriyor. Dergâh, yeni ortaya çıkan bu belgelerin müjdesini kapaktan veriyor.

Alper Gencer, Abdulhâlik Aker, Ahmet Yılmaz, Aleyna Taran, Eda Fırat, Emre Söylemez, Mehmet Mumcu, Hasan Enes Gündüz ve Eyüp Kurt Şubat ayının şairleri.

‘Derkenar’ sütunlarında Ayşe Nur Biçer, Yağız Gönüler’in üçüncü şiir kitabı ‘Freud’un Göremediği Rüya’yı Merve Uygun ise Mahmut Sami Yıldız’ın ilk hikâye kitabı ‘Yankı Ustası’nı tanıttı. Kübra Akgün, Dilara Ayşe Akdeniz ve Aytaç Ören dergiye hikâyeleri ile katkı veren isimler.

Mukadder Gemici, İstanbul’a dair bir denemeyle yer alıyor Dergâh’ta.

İnci Enginün, internette dolaşan Halide Edip şiirleriyle ilgili önemli bir not düşüyor. Levent Dalar, Ali Ayçil’in son deneme kitabı ‘Usta Konuşmak İstiyor’u tanıtıyor.

Turan Karataş, okuyucuları rahmetli Orhan Okay’ın ‘Balat’ kitabının sayfaları arasında bir semt gezisine çıkarıyor.

Mustafa Özel’in makalesi ister istemez şu soruyu sorduruyor: Tanrı mı para mı? Fatma Barbarosoğlu, ara ara kaleme aldığı resim yazılarına bir yenisini ekliyor.

Devamı: https://www.izdiham.com/dergahin-372-sayisi-cikti/

Bu haber toplam 288 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim