• İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

“Emek ve İş Ahlâkı” kitabı tanıtıldı

“Emek ve İş Ahlâkı” kitabı tanıtıldı
Türkiye Yazarlar Birliği ve HAK-İŞ Konfederasyonu’nun birlikte düzenledikleri “İş Ahlâkı, Çalışma Hayatı ve Safahat” konulu 5. Ahlâk Şûrası’nın kitabı tanıtıldı.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, Şûra’da sunulan bildirilerin ve yapılan değerlendirmelerin yer aldığı “Emek ve İş Ahlâkı kitabını tanıtmak amacıyla HAK-İş’te bir araya gelerek basın toplantısı düzenlediler.

img_2733.jpg

Programda bir konuşma yapan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Bütün etkinliklerimizde, bütün faaliyetlerimizde bir özelliğimiz var. Samimiyetle yapıyoruz. İnanın işin içerisine samimiyet girince pek çok olmaz denen şeyler oluyor. Beklediğinizin çok daha ötesinde güzel şeyler elde ediyorsunuz. Geriye dönüp bakıyorsunuz biz bu kadar faaliyet yaptık mı gerçekten yapıyoruz. Onun için amacımız, gayemiz, hedefimiz temsil ettiğimiz kitlelerin her alanda gelişmesini sağlamak her alanda onlara yeni şeyler kazandırmak yeni imkanlar kazandırmak.” diye konuştu.

Konuşmasında “Ülkemizi bölgemizi ve bütün insanların sorunlarına yönelik çözümler üretme çabamız, gayretimiz bizi gerçekten heyecanlandırıyor.” İfadelerini kullanan Aslan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Onun için bu faaliyet gündeme geldiği zaman aslında sıradan bir iş birliği gibi başlangıçta görünmüş olabilir. Ama biz çok şey öğrendik bu süreçte. Belki bizim gibi pek çok katılımcı arkadaşlarımız, hocalarımız çok şey öğrendiler. Ben kendimi öyle hissediyorum. Gerçekten çok farklı bakış açılarından ahlaka bir yorumlar getirmiş olması. Sadece teorik anlamda ahlak doğuştan gelen tutumlar bütünüdür.”

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan da yaptığı konuşmada;

img_2712.jpg

“İş, emek üzerine takdire şayan faaliyetleri başarı ile yürüten Hak- İş Konfederasyonu ile kültür, sanat, edebiyat üzerine önemli etkinleri olan Türkiye Yazarlar Birliği kulvarları farklı olsa da çok anlamlı bir iş birliğiyle 5. Ahlak Şûrasını gerçekleştirdiler.” dedi.

Şûranın gerekçesine de vurgu yapan Genel Başkan Arıcan sözlerini şöyle sürdürdü:

“İş ahlakı ve çalışma hayatı gibi her zaman güncelliğini koruyan ve her zaman ihtiyaç duyduğumuz bu konu üzerine ahlak üzerinden etik üzerinden değerler üzerinden bir fikir şöleninin gerçekleştirilmesi, bir beyin fırtınasının yapılması çok zaruriydi. Gelinen nokta itibariyle aslında böyle bir hususu böyle bir konuyu masaya yatırmamız gerekiyordu. Sahip olduğumuz değerler, şu ana kadar yaşanan tecrübeler ve birikimler, akademik tecrübeler ışığında konuyu enine boyuna analiz etmemiz gerekiyordu.  Bu çalışmayı Hak -İş Konfederasyonuyla gerçekleştirdik. Gerçekten çok bereketli, çok verimli bir toplantı oldu. Tesiri etkisi çok güçlü oldu. Şûraya katılan, katkı sağlayan değerli akademisyenlerimize, iş adamlarımıza, sendikacılarımıza, Hak- İş Konfederasyonu Genel Başkan Mahmut Aslan’a, Genel Başkan Yardımcısı Dr. Osman Yıldız’a, TYB’den Genel Başkan Yardımcımız Doç. Dr. Muhammed Enes Kala başta olmak üzere emeği geçem herkese teşekkür ediyorum.”

Şûranın, İstiklal Marşımızın TBMM de kabul edilişinin 100. Yılı dolayısıyla Mehmet Âkif Ersoy’a ithaf edilmesinin de çok anlamlı olduğunu ifade eden Genel Başkan Arıcan, söz uçar yazı kalır düşüncesiyle şûrada konuşulan konular ve yapılan değerlendirmelerin “Emek ve İş Ahlâkı” adıyla yayımlandığını söyledi.

Program, hediyeleşme ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu

 

Mahmut Erdemir

img_2699.jpgimg_2701.jpgimg_2702.jpgimg_2759.jpgimg_2744-001.jpgimg_2746.jpg img_2748.jpgimg_2751.jpg img_2753.jpg

Bu haber toplam 580 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim