Başbakan Erdoğan'ın, "Cumhurbaşkanını da dinlemişler" demesinin ardından... Hollanda'ya uçmadan önce Cumhurbaşkanı Gül şu yorumu yaptı:
"Benimle ilgili, dinleme yapılmamış, diyemem. Çünkü teknolojinin geldiği noktada bunları tamamen engellemek mümkün değil. Ama bu konularla ilgili herhangi bir kaygım veya korkum söz konusu değil..."
Abdullah Gül bu sözlerle mesaj mı veriyordu? Soruyorum çünkü... Gül'ün demecini, "Ben yasadışı bir şey yapmadım. Yarası olan gocunsun..." şeklinde yorumlayanlar oldu.
Bense, satır arası tahminler yapmak yerine, doğrudan bu sözleri değerlendirmek istiyorum:
Gerçekten de ileri teknoloji i>böyle bir soruna yol açıyor. Dinlemeden kaçmak kolay değil. Teknolojik açıdan asla geri diyemeyeceğimiz Almanya'nın Başbakanı Angela Merkel bile ABD tarafından dinlenmedi mi?
 Ancak yine de, Cumhurbaşkanının bu duruma olağan ve kişisel yaklaşımını yerinde bulmuyorum. Sebebini anlatayım:
Yazının devamı için: http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/akoz/2014/03/25/bir-devlet-sorunu-olarak-dinleme































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.