• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Eylül 2017 Dergilerine Toplu Bir Bakış-1

Eylül 2017 Dergilerine Toplu Bir Bakış-1
Şehir, Edebiyat Ortamı, Dil ve Edebiyat, Temmuz ve Şiar dergilerinin Eylül 2017 tarihli sayıalrında neler var? Mustafa Uçurum değindi.

Şehir- 9. Sayı

Belediyeler dergi çıkarır, bültenler yayınlar. Bunun için de hatırı sayılır bütçeler ayrılır. Bazen öyle bir çalışma geçer ki elinize, içiniz yanar gider emeğe ve bütçeye. Sayfalar dolusu reklâm ve belediyenin hizmetleri ile bezenmiş kuşe kâğıtlı renkli baskıya bakıp bakıp iç geçirirsiniz.

Bir de işin ehil ellerde olduğu dergiler çalar kapımızı. Elinize aldığınızda sizi kuşatan bir edebî duruş daha kapaktan kendini hissettirir.

Kayseri’den çıkıp gelen Şehir dergisi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yüz ağartan bir çalışması olarak gönüllerdeki yerini aldı bile. Dursun Çiçek’in genel yayın yönetmenliğinde çıkan dergi 9. sayısına ulaşmış. Şehir-kültür meraklıları için mutlaka okunacak dergiler arasına girmeli bu dergi.

Kapalı Çarşı: Esnaf üniversitesi

Şehir dergisinde Kapalı Çarşı üzerine bir yazı var. Eski zamanların kapalı çarşısı. Yani AVM’lerin şehirleri istila etmediği zamanların çarşısı. Yusuf Yerli bu çarşıların sadece bir çarşı olmadığını anlatıyor yazısında. Samimiyet, muhabbet, sevgi, görgü ve oradan yetişen bir nesil.

Mitat Enç’in Uzun Çarşının Ulularıkitabını okurkenki hazzı aldım Yusuf Yerli’nin yazısında. Kayseri ki ticaret merkezi bir şehrimiz. Böyle bir namı olan şehrin esnaf hikâyelerini fıkralardan kurtarıp gelecek nesillere bu üslup ve içtenlikle anlatmak gerek: “Esnaf herkesle diyalog içinde olan kişidir, piyasanın bilgisini bu diyaloglar üzerinden edinir.” “İyi bir esnaf mal nereden nasıl alınır bilendir.” “Esnaf çekirdekten yetişir.” “İyi esnaf çok insan tanır.”

Devamı: http://www.dunyabizim.com/dergi/26948/eylul-2017-dergilerine-toplu-bir-bakis-1

Bu haber toplam 871 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim