• İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Fransa’da Global Güvenlik Yasası veya orantısız şiddetin yeni zemini

Fransa’da Global Güvenlik Yasası veya orantısız şiddetin yeni zemini
Macron, toplum içinde yükselen ırkçı/göçmen karşıtı temayülü sadece kendi siyasi ikbali için değil, Avrupa Birliği’nin devamı için de kullanmaya niyetli.
Zira bir sonraki seçimleri kaybetmesi Avrupa Birliği için sonun başlangıcı olacak. Mademki taklitler asılları yaşatır, o halde Macron’un Le Pen’e karşı kaybetmesi hiç de yabana atılır bir ihtimal değil artık.
Bir önceki hafta aslında Fransa’nın gündeminde Sarkozy’nin yolsuzluk ve rüşvet gibi suçlamalarla yargılandığı, hâkim karşısına çıktığı davalar vardı. 1958 Anayasasının kabulüyle başlayan ‘5. Cumhuriyet’ boyunca hiçbir eski cumhurbaşkanı mahkemeye çıkarılmamıştı. Jacques Chirac ve önceki başkanlara yönelik çeşitli yargılamalar söz konusu olmuş, fakat ilk defa Nicolas Sarkozy ve ortakları mahkemeye çıkarılmış oldu. (Aslında geçen hafta ölen Valéry Giscard d’Estaing’in “Elmas Davası”nı yazıp tartışmak için de çok müsait bir ortam doğmuştu). Fransa için çok önemli sayılan bu olay henüz yorumlanmaya başlamıştı ki, sosyal medyaya düşen bir olay bütün gündemi değiştirdi.
Bu haber toplam 404 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim