• İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Gök kubbede bâki kalan hoş bir sada: Ahmet Yüksel Özemre

Gök kubbede bâki kalan hoş bir sada: Ahmet Yüksel Özemre
"Özemre gibi mümin, muvahhid, müstakim, çalışkan hem gönül hem ilim ehline çok ihtiyacımız var. Üsküdar erenlerinden sayılan Hocamız, edep, haya, bilgelik ve tevazuyu bir arada taşıyan hazret-i insanlardandır." Arzu Bosnevi yazdı.

Merhum hocamız has bir Üsküdarlı olup birçok eserinin arasında dört kitabı Üsküdar başlıklıdır. Üsküdar’ın manevi iklimini bu kitaplar üzerinden görmemiz, anlamamız lazım. 1935’te Üsküdar’da fâni âlemi tezyin, 2008 yılında da dâr-ı bekâya teşrif etmiştir. 

Galatasarayı Sultani’sinde okumuş bu yılları Galatasarayı Mekteb-i Sultânîsi’nde Sekiz Yılım adlı kitabında anlatır. Kıymetli hocalarından bahsederek kendisine çok şey kazandırdığını söyler. Fen Fakültesi’ni bitirip Fransa’daki eğitiminden sonra Atom Fiziği konusunda Profesör ünvanını almıştır.

Hocamız çok erken uyananlardan olup daha küçük yaşlarda iken Üsküdar’ın çok müsait ortamında madde yanında mânâ ve gönül ehliyle de çok kısa zamanda tanışıp feyizyâb olmuştur.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/portre/gok-kubbede-bki-kalan-hos-bir-sada-ahmet-yuksel-ozemre-h43640.html

Bu haber toplam 318 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim