• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Güney Kafkasya’da Türkiye ve Azerbaycan’ın tarihî başarısı

Güney Kafkasya’da Türkiye ve Azerbaycan’ın tarihî başarısı
Ermenistan’ın 1850’lerde başlayan yükselişi, etkisi uzun yıllar sürecek bir mağlubiyet ile durmuş oldu. Bu da başka bir sonuca odaklanmamız gerektiğine işaret eder.
Postkolonyal dönemin bitmiş olduğunu söyleyebiliriz. Emperyalizmin desteği ile güçlenen veya ayakta duran yerel unsurların da kaybetmeye başladığı bir döneme girildi. Bu da derin bir değişime işaret etmektedir.

Ateşkes anlaşmasının duyurulduğu ilk andan itibaren Türkiye’nin ve Azerbaycan’ın Kafkaslarda sahada galip olduğu hâlde masada kazanamadığı veya kaybettiği yönünde birçok açıklama ile karşılaştık. Ateşkes anlaşmasının içeriği bütün boyutları ile belli olmadan gündemi belirleyen açıklamaların isabetli yorumlar içermeyeceği açık olmasına rağmen kötümser havanın çok hızlı bir şekilde yayılmasını önemsemek gerekiyor. Bugünkü kaybetme korkusunun temelinde uzun süren kayıp tarihimizin etkisi büyüktür. Bu ruh hâlinin Kafkaslarda da hüküm sürdüğünü söyleyebiliriz zira orada da Rus askerî varlığının memnuniyetsizliğe yol açtığını gördük.

Devamı: https://www.gzt.com/gercek-hayat/guney-kafkasyada-turkiye-ve-azerbaycanin-tarih-basarisi-3563502

Bu haber toplam 445 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim