• İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Güzel Bir Vefa Armağanı: D. Mehmet Doğan’a 70 Yaş Kitabı

Güzel Bir Vefa Armağanı: D. Mehmet Doğan’a 70 Yaş Kitabı
Editörlüğünü Fahri Tuna’nın üstlendiği 28 yazarın ‘Davamızın yorulmayan savaşçısına armağandır’ ithafıyla yazdıkları D. Mehmet Doğan yazıları, Meserret Yayınları’nca kitaplaştırıldı.

A.Ali Ural’dan Nurullah Genç’e, Bahtiyar Aslan’dan Sadık Yalsızuçanlar’a… Türk edebiyatında birbirinden değerli 28 yazar, 1975 Yılında ‘Batılılaşma İhaneti’ ile ilk kitabı yayımlanan, 25 baskı yapan Büyük Türkçe Sözlük ile adeta Türkçenin kurtuluş savaşını veren, 2.500 yazarın üye olduğu Türkiye Yazarlar Birliği’ni 1978’de kuran ve hâlen şeref başkanlığını üstlenen, yayımlanmış otuzun üzerinde kitabıyla adeta Türkiye’nin gayrı resmi kültür bakanlığı görevini üstelenen gönüllerindeki        D. Mehmet Doğan’ı yazdılar.

Meserret Yayınları’ndan 208 sayfa olarak yayımlanan kitabın editörü Portre yazarı Fahri Tuna’nın çalışmayı ‘İsyan Ahlâkını Kuşanmış Bir Akıncıya Minik Bir Armağandır Bu Kitap’ şeklinden takdim etmesi dikkat çekiyor.

D. Mehmet Doğan’a 70. Yıl Armağanı olarak yayımlanan kitapta yazarlar birer cümle ile Doğan’ı şöyle özetliyorlar: “ Bir ömür çıkartmadığı yakasız gömleği, A.Ali Ural’a göre “Türkçemizi borçlu olduğumuz Yunus’un gömleği’dir mesela. Mehmet Aycı kardeşimize gore en belirgin vasfı Ankaralılığıdır. Bekir Soysal yoldaşlığını önde görür, Lütfi Şehsuvaroğlu Nureddinîliğini. Mehmet Şeker kuruculuğunu öne çıkartır, Mehtap Altan sihirli kelimesini kerpetenle alır ağzından: Anlam. Cümlenin tamamı da şöyledir: Anlam varsa varız, yoksa yokuz.

Muhsin Mete’ye göre kavgamızın yorulmayan savaşçısıdır D. Mehmet Doğan. Everdi’ye göre mahviyet elbisesini kuşanmış bir ebul vakit. Mustafa İsen Lafı (makaleyi) gediğine koyan adam diyor ona. Mustafa Özçelik’e göre nesillerin Mehmet Abisidir o: Muzaffer Doğan’a göre Hareket Mektebinden yetişip kendi mektebini kuran adamdır. Nurullah Genç’in Dönenbayıdır D. Mehmet Doğan. Özcan Ünlü iç/teessüf nazarından okumalıyız bir de onu der. Recep Tayyip Erdoğan kırk yıldır kuraklığımızı gideren coşkun bir ırmağa benzetir onu. Sadık Yalsızuçanlar ilklerin adamı diye nitelendirir. Oğlu Sait Melih’e göre asla yoruldum demeyen bir azim abidesidir. Selçuk Küpçük için kafasında gezdirdiği bazı sorularına çözüm öneren adam, Selvigül K. Şahin’e göre bu zamanın direniş yüklü bir akıncısı, serdengeçtisidir Mehmet Doğan. Uyanışa vesiledir Şeref Akbaba’ya göre, Kosovalı Zeynel Beksaç’a göre o bir Türkçe âşığı. Fahri Tuna ona Türkiye’nin kültür’e bakanı diyor.”

Önümüzdeki günlerde kitapla ilgi bazı şehirlerde D.Mehmet Doğan’ın onur konuğu olacağı bazı programlar yapılması bekleniyor.

d.mehmet-dogan-kitabi-hazirlayan-fahri-tuna-ile-adanada-23.9.2017.jpg1bb.md-kapak-01.jpg

Bu haber toplam 2602 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim