• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Hasan Aycın’ın çizgileri hareketlendi

Hasan Aycın’ın çizgileri hareketlendi
Hasan Aycın’ın çizgileri Murat Pay’ın yönetiminde Ramazanname adıyla hareketlendi. Her akşam iftar saatinde TVNET ekranlarında izleyiciyle buluşan bu özel çalışmayı, yönetmeni Murat Pay’a sorduk.

Ramazanname orjinal bir içerik olarak Ramazan programları arasında yerini aldı. Projenin ortaya çıkışı nasıl oldu?

Projenin uzun yıllara dayanan bir evveliyatı var ancak ciddi olarak 3 buçuk sene Ramazanname ismiyle ve Hasan Aycın’ın çizgileriyle hazırladık. Yayınlamak için çeşitli mecralarla görüştük ama olmadı. Ondan sonra da her Ramazan projeyi tekrar gündeme getirdik ama bu seneye kısmet oldu. TVNET’in yapıcı yaklaşımı sayesinde ekrana gelmeye başladı.

Proje en başından beri Hasan Aycın çizigileriyle mi hazırlandı?

Adına Ramazanname demiştik zaten bu projenin ve Hasan Aycın çizgileriyle yola çıkmıştık. Şu an ekrana gelen animasyonların bir kısmını da 3 sene önce hazırlamış, ama dediğim gibi mecra sıkıntısı nedeniyle yayınlayamamıştık. Bazı işler yenilikçi ve farklı olabilir ama yayınlayacak mecra olmadığında ‘yok hükmünde’ oluyor maalesef.

Teklifi Hasan Aycın’a siz mi götürdünüz?

Evet biz teklif ettik. Hasan Aycın çizgide ustalaşan, derinleşen bir sanatkar evet, ancak çizimlerinin görüntüye bakan bir tarafı da var. Bizim de görevimiz orada başlıyor. Hasan Aycın da bu bir aradalığa oldukça sıcak baktı. Bizim daha evvelinden bir hukukumuz da vardı Hasan Hoca’yla tabi. Bu hukukun getirdiği güvenle de yola çıktık. Her konuda çok müspet ve yapıcı yaklaştı. Ramazanname yayınlandıktan sonra da arayıp desteğini iletmeye devam etti.

Devamı: https://www.izdiham.com/hasan-aycinin-cizgileri-hareketlendi/

Bu haber toplam 1131 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim