• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Hece Taşları 25

Hece Taşları 25
Bize ne geldiyse batıdan geldi, yeni dünya düzenini çizenler, bir ateşte Suriye’ye attılar,.

Sunuş yazısı: 

BAHAR SANCISI

Ağzını batıdan doğuya açıp, bahar havasını soluyanların, dilinin altında otpor baklası, daha ıslanmadan meydana çıkıp, sosyal medya üzerinden dünyaya, tirad okumayı sürdüre dursun, daha dün tunus’ta buazizi’yi. meşale yaptılar gündüz karardı, nasıl çiğnediler yaseminleri.

Bin sekiz yüz otuz yılından sonra, fransız zulmünün daniskasını, yaşadı yaşıyor cezayir hâlâ, bin dokuz yüz doksan iki başında, ilk cemre havaya düşecek sandık, karakış kaldığı yerden başladı, zulüm sokaklardan caddeye taştı, düşük yaptı demokrasi gelini, menekşeler bir gün yüzü görmedi.

Tuzu kurulara eğlence lazım, unutamadılar ömer muhtar’ı, insan ekmek için silah üretip, sınırsız özgürlük sınırsız para, bedenin çektiği hayvani arzu, sundular otpor’un çocuklarına, gözlerini yumdu dünya devleri, önce kaddafi’yi menat ettiler, sonra bir lağımda sizlere ömür.

Komşudaki yangın komşuya sıçrar, dar geldi mısır’a tahrir meydanı, sedat’ın varisi hüsnü mübarek, ha gitti gidecek diye beklerken, bu işlerin organize çetesi, çaktırmadan yol açtılar mursi’ye, ihvan birden zafer sarhoşu oldu, kendine ha geldi gelecek derken, baktık sisi oldu bekçi kümese.

Bize ne geldiyse batıdan geldi, yeni dünya düzenini çizenler, bir ateşte suriye’ye attılar, kaç kez ahmet abi araya girdi, nuh dedi peygamber demedi esed, dera’da başlayan bu küçük yangın, sonra başka şehirlere sıçradı, şimdi ateş bize doğru geliyor, ne uzun sürermiş bahar sancısı.

 

 

Bu haber toplam 935 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim