• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Hıdır Yıldırım: “Ersin Nazif Gürdoğan’ın aydın kimliği, Mavera’da ortaya konulan birikimin ve güzelliğin toplamıdır.”

Hıdır Yıldırım: “Ersin Nazif Gürdoğan’ın aydın kimliği, Mavera’da ortaya konulan birikimin ve güzelliğin toplamıdır.”
Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik kurulu üyesi, eğitimci, Yazar; Hıdır Yıldırım Bey ile yeni çıkardığı “Bir Güzel İnsan Ersin Nazif Gürdoğan” kitabına dair Hanife Coş Albayrak'ın söyleşisini istifadelerinize sunuyoruz.

Okuyucularımıza kendinizden ve özgeçmişinizden bahseder misiniz?

1972 yılında Kütahya’da doğmuşum. İlkokulu, Evliya Çelebi İlkokulu’nda bitirdim. Ortaokulu ve liseyi Kütahya İmam-Hatip Lisesi’nde tamamladım. Dumlupınar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldum.

Kütahya’da bir süre gazetecilik yaptım, 1998 yılında öğretmenliğe başladım. Kütahya’da ve Ankara’da çeşitli okullarda Türkçe ve Edebiyat öğretmenliği yaptım. 1998-2017 yılları arasında Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’de çeşitli sendikal görevler üstlendim. Bu süreçte Eğitim-Bir-Sen Yayınları’ndan çıkan çeşitli kitapları yayına hazırladım. Mehmet Akif İnan’ın gazete ve dergilerde kalmış yazılarının kitaplaştırılması projesini yürüttüm, yurt içi ve yurt dışında çeşitli sempozyumlar düzenledim. Hece, Yedi İklim, Eğitime Bakış gibi çeşitli dergilerde makaleler yayımladım. 2017 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu üyeliğine seçildim. Halen bu görevimi sürdürüyorum.

Sendikacılık, sendika tarihi, biyografi alanlarında kimisi telif, kimisi tedvin olma üzere otuza yakın kitaba emek verdim. Çocukluğumdan itibaren okumaya, araştırmaya, öğrenmeye kesinkes kayıtlı bir itiyat geliştirdim. Bu çerçevede, yaşarken hayatımı anlamlı kılacak, ömrümün hitamında da ardımdan beni hayırla andıracak ürünler bırakmak üzere bir çaba içerisindeyim.   

Devamı: https://www.dunyabizim.com/soylesi/hidir-yildirim-ersin-nazif-gurdoganin-aydin-kimligi-maverada-ortaya-konulan-birikimin-ve-guzelligin-toplamidir-h43410.html

Bu haber toplam 1114 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim