• İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

Hüseyin Öztürk: Hacı Bayram, İstiklal Marşı ve Babam

Hüseyin Öztürk: Hacı Bayram, İstiklal Marşı ve Babam
Ankara’nın kadim sahiplerinden birisi Hacı Bayram Veli Hz.leridir.

Mehmet Akif Ersoy da; sadece Ankara değil, millet ve devlet olarak istiklalimize giden yolda verdiği emeklerle, yaptığı vaaz ve çıkardığı dergilerle ve tabi esas İstiklal Marşı ile Ankara’nın kadim sahiplerindendir.

Babama gelince, o da Ankaralı olarak elbet sahiplerindendir. Babamdan söz etmemin sebebini derç ederek dile getirmek istediğim mevzumuza dönelim.

Babam rahmetliyi 12 Mart 2003 tarihinde ahirete yolcu etmiştik. Hacı Bayram Hz.lerinin muhibbanı ve Akif’in, Hamamönü’nde yaşadığı Taceddin Dergâhına komşu idi.

Bu sebeple üçünü birden zikretmeyi kendime borç bildim. Rabbim her üçünü de ahirette komşu eylesin. Âmin!

Geçtiğimiz hafta yolum Ankara’ya uğramıştı. Her gidişimde mutat hale getirdiğim Hacı Bayram Hz.lerinin türbesini ziyaret ettim ve camide babamla birlikte namaz eda ettiğimiz köşede bir miktar kalıp, geçmişi yâd ederek, vazifemi ifa etmek nasip oldu.

Hafta içi olmasına rağmen hem türbenin önü hem de caminin içi sanki bayram namazı imiş gibi doluydu. Bir taraftan sevindim, bir taraftan hüzünlendim.

Hüznümün sebebi, camiyi dolduran insanların yaş ortalaması 50 ve daha çok 60 yaş üzeriydi. Alt ve üst kat bu yaşlarla doluydu.

Bu haber toplam 195 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim