• İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

İletişim ve sosyal medya: Kafamızı ekrandan kaldırırsak ne göreceğiz?

İletişim ve sosyal medya: Kafamızı ekrandan kaldırırsak ne göreceğiz?
Madem telefonsuz, internetsiz bir hayat düşünemiyoruz, önümüzdeki zamanlarda bir mucizenin gerçekleşip sosyal medyadan uzak kalacağımızı öngöremiyoruz ve hayatı sosyal medyada yaşamaya devam edeceğimiz önümüzde duruyor…
O zaman asıl meselemiz bu mecraları bilinçli kullanmaya kafa yormak olmalı. Birçok kullanıcı için maniple edilme, tuzağa düşme, aldatılma, algı operasyonlarına mâruz kalma ve dolandırılma hikâyeleri mutlaka olmuştur.
Biraz uzun bir alıntı olacak. Lakin bir gün böyle bir yazıya giriş olması için not etmiştim bu satırları.
 
“Yaylı arabayla, karı, koca ve iki çocuk, babam ve bacısı, büyük halam, bir buçuk ayda Şam’a gidiyorlar. Tarih 1913. Aynı adam bir gün yani 1958'de İstanbul'dan Şam’a bu sefer uçakla bir buçuk saatte varıyor. Düşününüz! Bir ömürdeki değişime bakınız. Yalnızca buranın değil, dünyanın, insanlığın hepten değiştiği bir zaman dilimi. Tarihte bunca ilgi çekici başka hiçbir dönem daha yoktur. İnsanlığın geçmişi üç yüz binse, onca yıldır insanlar dış güçlü, çoğunlukla hayvanların çektiği taşıtlarla hareket etmişler. Artık bunlar, birdenbire kendi kendine hareket eden nesnelerle yer değiştirmeye başlamıştır. İnanılmaz bir şey bu.”
Bu haber toplam 194 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim