• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

İsmail Yaşa: Fetih’ten Hamas’a haksız itham

İsmail Yaşa: Fetih’ten Hamas’a haksız itham
Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi ya da kısa adıyla “Fetih”, cuma günü yayınladığı bildiride Hamas’ı hedef alan oldukça ağır ithamlarda bulundu.

Hamas’ı “Gazze Şeridi’nin yeniden işgaline ve Filistin halkının felaket yaşamasına sebep olmak” ile suçlayan Fetih, Hamas liderlerinin realiteden ve Filistin halkından kopuk olduklarını, Gazze Şeridi’nde ve işgal altındaki diğer topraklarda yaşayan Filistinlilerin maruz kaldığı felaketi hissetmediklerini öne sürdü.

“Hamas, 1948’dekinden daha ağır bir nekbeye/büyük felakete yol açan 7 Ekim macerasına kalkışırken Filistin yönetimiyle ya da Filistinli herhangi bir tarafla istişarede bulundu mu?” sorusu gündeme getirilen bildiride, Hamas liderlerinin Filistin dışında yedi yıldızlı otellerde keyif sürdükleri, kendi güvenliklerini garantiye almak için Netanyahu’yla pazarlık yaptıkları ve İsrail’e taviz üstüne taviz verdikleri iddia edildi.

Fetih’in bu bildiriyi yayınlamasının sebebi Abbas’ın, Muhammed Mustafa’yı hükûmeti kurmakla görevlendirmesinin Hamas tarafından eleştirilmesi.

Abbas’ın geçen hafta eski Başbakan Yardımcısı ve Filistin Yatırım Fonu Başkanı Muhammed Mustafa'yı yeni başbakan olarak ataması üzerine Hamas, İslami Cihad, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) ve Filistin Ulusal Girişim Hareketi tarafından yayınlanan ortak bildiride, uzlaşı sağlanmadan tek taraflı hükûmet tayininin boş bir adım olduğu ve bölünmeyi derinleştireceği ifade edilmişti.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/fetihten-hamasa-haksiz-itham

Bu haber toplam 156 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim