• İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Kafası karışık modern insana bir şifa rehberi: Anlamı Tamamlamak

Kafası karışık modern insana bir şifa rehberi: Anlamı Tamamlamak
Kişinin Allah’la ünsiyet kurmasının ona unutturacağı şeyler vehim ve kuruntularıdır. Müslüman olmanın insanda oluşturması gereken kaygı da Allah’a yakınlaşma/yakınlaşamama olmalıdır. Zeynep Erten Taşan yazdı.

Modern zamanlar, içinde bulunduğumuz toplum için fikrî anlamda büyük bir kopuşun gerçekleştiği ve ne olduğumuzu unuttuğumuz bir dönem hüviyetindedir. Böyle bir dünyaya gözlerini açmış Müslümanlar olarak yönümüzü tayin etmekte zorlandığımız aşikâr. “Selefilik, deizm, felsefe, akıl, iman, dindarlık, ahlak” gibi kavramlar, çeşitli vesilelerle hemen her gün peynir ekmek gibi tükettiğimiz fakat çoğu zaman yüzeysel tartışmaların mezesi olmaktan ileri gidemeyen mevzular olarak kalıyor. İşte bu çağın kafası karışık insanı için, Prof. Dr. Ömer Türker genel okuyucu kitlesini göz önünde bulundurarak rehber niteliğinde bir kitap telif etti: Anlamı Tamamlamak.

Eser evvela, İslam düşüncesinin sahip olduğu bilgi kümesiyle beraber aslında onun ilgilerini de yitirdiğimiz gerçeğiyle okuyucu karşısına çıkıyor. Müellifin umudu; kitabın, içerdiği meselelere dair ilgilerin artmasına yardımcı olmasıdır. Bu sebeple içerisinde daha evvel Cins dergisinde yayınlanmış yazılar olmakla beraber metinlerin çoğu, mevzuları derinleştirmek amacıyla bu eser için özel olarak kaleme alınmıştır. Böylelikle meseleler; anlamak, keşfetmek, düşünmek, görmek ve yaşamak olmak üzere beş ana bölüm altında toplanmış ve alt başlıklarla detaylandırılmıştır.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/kitap/kafasi-karisik-modern-insana-bir-sifa-rehberi-anlami-tamamlamak-h42404.html

Bu haber toplam 764 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim