• İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Kainatın Kitabını Okumak

Kainatın Kitabını Okumak
Okumak, insanoğlunun en temel ihtiyaçlarından biri. Okuma yazma bilmeyen bir insanın karşılaştığı güçlükler dikkate alındığında okuma için hava kadar, su kadar önemli diyebiliriz.

Daha da ileri gidip okumanın, insanı diğer canlılardan ayıran önemli özelliklerden biri olduğunu söylersek, yanlış yapmış olmayız.

Günlük hayatta herkes, elbette bir şeyler okur. Okumaya uzak duran sosyal medya kullanıcıları bile, önlerindeki küçücük ekrandaki yazıları okumaktan kendilerini alamazlar. Sosyal medya oyuncularının, oynadıkları oyunda bir sonraki merhaleye geçmek için buna ihtiyaçları vardır. Bu bile, okumanın bir “ihtiyaç” olduğunu göstermeye yeter.

Temel ihtiyaçların zaman ve zemine göre değiştiğini biliyoruz. Bundan çok değil, otuz, kırk sene önce sabit telefonlar önemli bir ihtiyaçken günümüzde sabit telefon kullananların sayısı oldukça azaldı. Bunun yerini çeşit çeşit cep telefonları aldı. Bendenizin, yaklaşık otuz beş yıl öncesine dayanan bir hayalim vardı. Öyle bir telefon icat edilsin ki diyordum, aradığımız kişiyle birbirimizi görebilelim. Evet, o zaman böyle hayaller kurarken şimdi bir yerden bir yere çok daha hızlı bir şekilde, belki de ışınlanarak gitmenin hayallerini kuruyorum. İhtiyaçlar böyledir işte. Yenisi gelir, eskisini medeniyet tarihinin derinliklerine gömer.

Devamı: https://www.maarifinsesi.com/2021/07/22/kainatin-kitabini-okumak/

Bu haber toplam 195 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim