• İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Kara kıta hep kobay oldu

Kara kıta hep kobay oldu
Trovan 5 çocuğun, Ceftriaxone ise 6 çocuğun hayatına mal oldu. Pfizer şirketi çocukların ailelerine gerçeği söylememiş, ilaçların henüz deneme safhasında olduğunu belirtmemişti.


Peki, şirket konuyla ilgili açılan davada kendisini nasıl savundu dersiniz? Şirkete göre suçlu ailelerdi. Çocuklara gereken dozdan çok daha azı verilmiş, bu da çocuklarda beyin hasarına, felce ve konuşma zorluğuna neden olmuştu. ABD menşeli şirket 11 çocuğun ölümüne menenjitin yol açtığını, kendi ilaçlarının masum olduğunu savunuyordu.

Kendisi de bir Afrikalı olan Dünya Sağlık Teşkilatı Başkanı, Fransız doktorları protesto namına "ırkçı, utanç verici, korkunç ve sömürge dönemi kalıntıları" gibi basmakalıp ifadeleri sarfettikten sonra "Afrika herhangi bir aşı için test alanı olamaz ve olmayacaktır" deyip zahiri kurtarma peşinde. Yahu sen koskoca Dünya Sağlık Teşkilatı Başkanı’sın be adam! “Bu zihniyette olanlar bir daha doktorluk yapamaz. Diplomalarını bugünden itibaren geçersiz sayıyor ve meslekten ihraç ediyorum” diyebiliyor musun? Diyemiyorsan, hiç boşuna tatava yapmayacaksın. İşte o kadar...

Devamı: https://www.gzt.com/gercek-hayat/kara-kita-hep-kobay-oldu-3533585

Bu haber toplam 377 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim