• İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Kardeşler arasında sınırların önemi yoktur

Kardeşler arasında sınırların önemi yoktur
Özbekistan'ın Ankara Büyükelçiliği tarafından, Türkçe hazırlanan "Yeni Özbekistan" ve Özbekçe hazırlanan "Yengi Türkiye" dergilerinin tanıtımı Ankara’da yapıldı.

22.07.2019 tarihide bir otelde gerçekleşen tanıtım toplantısına; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Özbekistan Başbakan Yardımcısı Elyar Ganiyev, Özbekistan'ın Ankara Büyükelçisi Alişer Azamhocayev, Ankara’daki yabancı misyon şefleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve davetliler katıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay burada yaptığı konuşmada,  bugün ortak bir coğrafyanın, tarihin ve kültürün kardeş halkları olarak kavuşmanın ve kucaklaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Tarihimiz, köklü dostluğumuzun somut nişaneleri ile dolu

Özbekistan'ın, Türkiye'nin gözbebeği olduğunu vurgulayan Oktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk ve Özbek halkları, gönül bağlarını ve samimi kardeşlik ilişkilerini tarih boyunca muhafaza etmiştir. Biliyoruz ki, gönül coğrafyası kardeşleri arasında sınırların ve uzaklıkların hiçbir ehemmiyeti yoktur. Bizi tarih boyunca besleyen manevi pınarlar birdir; dilimiz, kültürümüz sevincimiz, üzüntümüz bir ve bellidir. Tarihimiz, engelleri hiçe sayan köklü dostluğumuzun somut nişaneleri ile doludur. Bundan sonrası için de kadim müştereklerimiz üzerinde temellenecek nice fırsat ve imkânlar olduğu aşikardır."

Birbirimizi daha yakın tanımalıyız

Özbekistan Başbakan Yardımcısı Elyar Ganiyev ise yaptığı konuşmada iki ülke kamuoyunun birbirine tanıtılması için dergilerin önemli olduğunu belirtti.

Ganiyev, “Ortak ilişkilerimizin ilerlediği bu dönemde birbirimizi daha da yakinen tanımaya ihtiyaç var, dolayısıyla Büyükelçiliğin hazırladığı Türkçe 'Yeni Özbekistan' ve Özbekçe 'Yengi Türkiye' çalışmaları bilgi boşluğunun doldurulmasına, Özbekistan’da son iki-üç yıl içerisinde gelişmeleri Türk kamuoyuna anlatmaya ve Türkiye’deki son 15 yıl içerisindeki gelişmeleri Özbek tarafında anlatmaya vesile olacaktır. Ortaklığımız ve ekonomik ilişkilerimiz ile ilgili son derece önemli bilgiler yer alıyor. İnanıyorum ki böyle yayınlar birbirimizi daha iyi tanımaya, anlamaya, tarihi ve manevi bağlarımızı daha iyi idrak etmeye vesile olacaktır.” diye konuştu.

İki Önemli Dergi

Özbekistan'ın Ankara Büyükelçisi Azamhocayev de son iki-üç yıl içerisinde ikili ilişkileri daha da geliştirmeye yönelik yoğun çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Türkçe “Yeni Özbekistan” ve Özbekçe “Yengi Türkiye” dergi çalışmalarını hazırladıklarını söyleyen Azamhocayev, dergilerin Türk iş adamlarına ışık tutacağını belirtti. Azamhocayey, “Rehber niteliğinde 'Yeni Özbekistan' dergisini Türkçe olarak hazırladık. Aynı vakitte Özbekistan’dan gelen iş adamları ve heyetler için son 10-15 yıl içerisinde Türkiye’de gerçekleştirilen dönüşümleri, gelişmeleri, kalkınmaları anlatmak üzere Özbekçe olarak 'Yengi Türkiye' çalışmasını hazırladık.” dedi.

Özbekistan Ankara Büyükelçiliği tarafından, Özbekistan’ın tanıtımına yönelik Türkçe hazırlanan dergi Büyükelçi Alişir Azamhocayev’un  önsözü ile başlıyor.

Şuhrat Yigitaliyev ve  Abdulmelik Tuychibaev  tarafından hazırlanan derginin editörlüğünü Süleyman Merdanoğlu ve İsmail Kahraman birlikte yapmışlar.

                                                                                                    Mahmut Erdemir

Bu haber toplam 790 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim