• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Kitapla Kıvam Bulan Şehir: Tokat

Kitapla Kıvam Bulan Şehir: Tokat
“Nitelikli kültür nitelikli bilgiyle olur. Nitelikli bilgi sahibi olmanın da en güzel yolu kitap okumaktır. Kitabın yerini hiçbir şey alamaz.

Kitap boş zaman işi değildir. Boş zamanda kitap okunamaz. Kitap yemek yemek gibi, su içmek gibi hayati bir öneme sahiptir.” diyor Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı. Bir şehrin yüzü, yöneticilerinin vizyonu kadardır. Tokat, üç yıla yakın süredir her alanda vizyonunu yenileyen, geliştiren, değiştiren ve ilerleyen bir yüz ile dikkatleri çekiyor. Bu anlamda Türkiye’de ilkleri gerçekleştiren şehirde bir milyon kitap dağıtılmış.

 

Tokat; tarihi, kültürü ve tabiatıyla zengin bir güzelliğe sahip bir il. Bu güzelliğin ve zenginliğin farkında olan Vali Sayın Balcı, göreve geldiğinden itibaren fark yaratan projelerle Tokat’ın yüzünü güldürüyor, Tokatlı çocukların ufkunu açıyor, hayallerini gerçekleştiriyor.  Okul öncesinden liseye tüm çocuklara ulaşan, dokunan ve onlarla temas kuran projeler hayata geçiriyor. Türkiye’nin müstakil ilk bebek kütüphanesi açılmış ve 5000 civarında oyuncak, materyal, kitap ve zekâ oyunları bebeklerin ve çocukların hizmetine sunulmuş durumda. Bu projeye çok önem veren ve projeyle bizzat kendisi ilgilenen  Vali Sayın Balcı, öğrencilerin de yakından tanıdığı kitap dostu birisi. 

Kütüphanede, 0-3 ve 3-6 yaş arası bebek ve çocuklara etkinlikler yapılıyor, masallar anlatılıyor. Tokat’ta doğan her bebek kütüphaneye üye yapılıyor, ilk hediyelerini Vali Sayın Balcı veriyor. Hayata kitapla başlayan bebekler yarının nitelikli okurları olacak, diyor Vali Sayın Balcı. 

Spordan sanata, tarımdan hayvancılığa, kültürden bilime her alanda adımlar atılıyor. Bilim ve kültür merkezleri inşâ edilen şehirde, köylü de kentli de payına düşen hizmeti alıyor. Zenginleştirilmiş kütüphanesi olmayan okul kalmayacak, diyor Sayın Vali. İl merkezi ve ilçelerde spor salonları, yüzme havuzları, her ilçeye halk kütüphanesi yapılmış durumda. Burada bizce dikkat çeken “Kitap Tokat” adıyla Türkiye’nin duyduğu okuma kültürünü geliştirme ve nitelikli kitaba erişim projesidir. Bu projeye çok önem veren ve projeyle bizzat kendisi ilgilenen Sayın Vali Tarih, kültür ve tabiat yönüyle Balcı, öğrencilerin de yakından tanıdığı kitap dostu birisi. Makam arabasında her yaştan çocuğa ve okura vermek için yüzlerce kitap bulunduran Vali Balcı için kitap vazgeçilmez bir unsur.  

 

Bu haber toplam 214 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim