• İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Modern Tarihin İlk Esir Kampı Knockaloe ve Meçhul Türkler

Modern Tarihin İlk Esir Kampı Knockaloe ve Meçhul Türkler
Birinci Dünya Savaşı, pek çok ilklerin yaşandığı bir savaş. İrlanda Denizi’nde, İrlanda ile İngiltere arasında bulunan Man Adası’nda kurulan Knockaloe Sivil Esir Kampı da bu ilklerden bir tanesi.

Kitabın yazarı Ali Özuyar, pek bilmediğimiz bu konuyu araştırmış ve Modern Tarihin İlk Esir Kampı Knockaloe ve Meçhul Türkler kitabını vücuda getirmiş. Yazar, İş Bankası Yayınları’ndan çıkan kitapla tarihi gerçeklikleri belgeler ışığında ortaya koymaktadır.

Sivil esir kavramı fazla duyduğumuz bir kavram değil. Genel olarak biliriz ki savaşlarda aktif savaşan kişiler esir olur. Savaşın içinde doğrudan yer almayan sivillere yönelik uygulanan her baskı, savaş suçu kapsamı içerisinde değerlendirilir. Doğrudan doğruya savaşın içinde bulunmayan ve tek suçu düşman tarafın milletinden olmak olan bu insanların yaşadığı esaret hali içler acısıdır.

Öğreniyoruz ki tek sivil esir kampını İngilizler kurmuş değil.  Fransızlar ve Ruslar da düşman blokta yer alan sivilleri esir kamplarına hapsetmişlerdir. İtilaf Devletleri’nin sivil esir kamplarına karşılık veren tek ülke ise Almanya olmuştur. Onlar da beş bin civarında İngiliz sivili kamplarda tutmuşlardır.

Devamı: 

Bu haber toplam 537 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim