• İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

Mustafa Çelik: Türkiye’de Siyonist Yahudi lobisinin faaliyetleri

Mustafa Çelik: Türkiye’de Siyonist Yahudi lobisinin faaliyetleri
Filistin’de bağımsız bir Yahudi devleti kurmak hedefiyle dünya siyasetine giren Siyonizm, Osmanlı Devleti’nden bu yana daima Türkiye kamuoyu gündeminde olmuştur.

Yahudilerin Osmanlı Devleti’ne dâhil olmaları ise iki şekilde cereyan etmiştir. Yahudi cemaati, ya devletin sınırlarının genişlemesiyle devlete dâhil olmuşlar ya da dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan Yahudiler, yaşadıkları zulümden kaçarak Osmanlı Devleti’nin himayesi altına girmişlerdir. Ancak bu göçler fazla yoğun olmamıştır. Esas göç, 1492’de İspanya’dan ve 1496’da da Portekiz’den Yahudileri sürme kararı alındıktan sonra başlamıştır. Millet-Ümmet esasına dayanan Osmanlı Devleti, yıkılıncaya kadar hep insanlığın kurtuluş adası oldu.

İsrail eski Başbakanı Ehud Olmert, “Türkiye’deki Yahudi lobisi İsrail’deki lobiden daha güçlüdür…”  demişti. Türkiye’de Siyonist Yahudi İsrail’i neden bu kadar destekleyen çok insan var? Sorusunun cevabı burada yatıyor… Olmert bunu yıllar önce söylemişti… ABD’nin İsrail’e aktardığı milyarlarca dolar yerleşimcilere dağıtıldığı gibi dünyadaki yandaşlarına da dağıtılıyor lobi faaliyetleri için… Türkiye’de hem Siyonist Yahudi Lobisi vardır, hem de siyaset ve medyada Siyonist Yahudi Lobisi beslemeleri vardır. ”Yahudi lobisi” başlığı iki ayrı kavramı bir kapta harmanlıyor: Bir yanda çeşitli yorumlar üretebilmiş binlerce yıllık bir din olarak Yahudilik, öte yanda sadece bir asır öncesine dayanan siyasî, milliyetçi ve sömürgeci bir ideoloji olan Siyonizm. 

Bu haber toplam 241 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim