Mustafa Yürekli: Siyonist akademik ağ

Mustafa Yürekli: Siyonist akademik ağ
Siyonist terör örgütü İsrail’in Filistin işgali, Gazze’ye yönelik saldırıları ve soykırımı, dünya kamuoyunda infial yarattı.

 Aydın yuvası, özgür düşünce kalesi olan olan üniversiteler, fonlayıcıları, yönetimleri, akademisyenleri ve öğrencileri arasında yarattığı gerilimle gündemdeydi.

Fonlayıcılar üniversite yöneticilerini değiştirmekte, yöneticiler akademisyenleri mobbinge maruz bırakmakta ve akademisyenler de öğrencilere sansür uygulamaktadır. Bu “nöbetleşe baskı/mağduriyet” ise, dünya üniversitelerinde küresel ağ biçimindeki örgütlülüğünü ortaya koymaktadır.

Küresel Siyonist akademik ağın, üniversiteler üzerindeki baskısına direnerek sergilenen Filistin/Gazze ile dayanışma pratikleri, genellikle bedelsiz kalmamaktadır. Sesini “Filistin”den yana yükselten herkes, neredeyse “holokost”un faili/ortağı olarak görülerek “anti-semitizm” söyleminin rehinesine dönüştürülmektedir. 

ÜNİVERSİTELERDE SİYONİST TERÖRİZMİ PROTESTO

Amerika Birleşik Devletleri’nde Columbia Üniversitesi’nde başlayan Filistin’e destek, İsrail zulmünü ve ABD desteğini protesto gösterileri kısa sürede birçok üniversiteye yayıldı.

Columbia Üniversitesi Rektörü Minouche Shafik'in, eylemin üniversitenin işleyişi için "tehdit oluşturduğunu" savundu ve New York polisinden göstericilerin dağıtılması için yardım istedi. Bunun üzerine kısa sürede New York Üniversitesi (NYU)’ne de sıçrayan eylemlere müdahale eden güvenlik güçleri 130 öğrenciyi göz altına aldı.

Gösteriler, New School, Stanford, Yale, MIT, Güney Kaliforniya, Michigan, Minnesota, The City College of New York, George Washington, Georgetown ve Teksas gibi üniversitelere yayıldı. Teksas ulusal güvenlik muhafızları ve polisinin Austin Üniversitesi'ne baskını ve öğrencilerin mukavemeti ABD üniversitelerinde Siyonizm'e karşı intifada yorumuna sebep oldu.

Devamı: https://www.haber7.com/yazarlar/mustafa-yurekli/3418941-siyonist-akademik-ag

Bu haber toplam 155 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim