• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Mustafa Uzun: HAMAS Müslümanlar için ne anlam ifade ediyor, KASSAM ne yapmak istiyor?

Mustafa Uzun: HAMAS Müslümanlar için ne anlam ifade ediyor, KASSAM ne yapmak istiyor?
İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Filistinde kurulmuş ancak Filistin veya Arap değil İslami kurtuluş ve direniş hareketidir.

Amacı Filistin coğrafyasında devam eden işgali bitirmek, çevresi mübarek kılınmış olan Mescid’i Aksa’yı özgürleştirmek ve Siyonist projeye karşı koymaktır. Referans sistemi ne ulus ne mezhep ne dildir; sadece İslam'dır. İslam hareketin ilkelerini, hedeflerini ve araçlarını belirler. HAMAS milli, dini ya da mezhepsel gerekçelerle herhangi bir insana zulmedilmesini ya da haklarının elinden alınmasını reddeder.

HAMAS, savaşının dinlerinden dolayı Yahudilerle değil Siyonist projeyle olduğunu sürekli ifade etmektedir. HAMAS Yahudi oldukları için Yahudilere karşı değil, Filistin'i işgal eden Siyonistlere karşı mücadele etmektedir. Bu noktada kesinlikle ifade etmeliyiz ki Yahudiliği ve Yahudileri sürekli olarak kendi sömürgeci projeleri ve yasa dışı varlıklarıyla özdeşleştirenler Siyonistlerdir. Filistin halkı her zaman baskıya, adaletsizliğe ve kim tarafından yapılırsa yapılsın sivillere yönelik katliamlara karşı durmuştur. HAMAS sürekli Yahudi sorununun özünde bir Avrupa sorunu olduğunu, Müslümanların ise tarih boyunca Yahudi halkı ve diğer inanç ve etnik kökenlerden halklar için güvenli bir sığınak olduğunu hatırlatmaktadır. Müslümanlar tarih boyunca bir arada yaşama, kültürel etkileşim ve dini özgürlükler için bir örnek teşkil etmiştir. Zaten Yahudiler de tarihleri boyunca ancak Müslümanlar arasında barış içerisinde yaşayabilmişlerdi. 

Bölgede devam eden çatışmaların tamamı Siyonistlerin saldırgan tutumundan ve Batılı sömürgeci güçlerle ittifakından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle, HAMAS hareketi Filistinlilere yönelik baskıyı meşrulaştırmak için Avrupa'daki Yahudi acılarının istismar edilmesini reddediyor. Sonuç itibarıyla Uluslararası yasa ve normlara göre HAMAS hareketi, meşru hedef ve amaçları olan bir ulusal kurtuluş hareketidir. İşgale karşı direnme meşruiyetini Filistinlilerin kendini savunma, kurtuluş ve kendi kaderini tayin etme hakkından almaktadır. HAMAS, İsrail işgali ile mücadelesini ve direnişini her zaman işgal altındaki Filistin topraklarıyla sınırlamak istemiştir, ancak İsrail işgali buna uymamış ve Filistin dışındaki Filistinlilere karşı da katliamlar ve cinayetler gerçekleştirmiştir.

Devamı: https://www.yenisoz.com.tr/yazarlar/hamas-muslumanlar-icin-ne-anlam-ifade-ediyor-kassam-ne-yapmak-istiyor-7336/

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim