• İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

Yitiksöz Dergisiʼnin 22. Sayısı Yayımlandı

Yitiksöz Dergisiʼnin 22. Sayısı Yayımlandı
"deniz de gök de kadir bilir
her biri rabbin ayeti
her şey onun aydınlığının güneşi"
Ali Haydar Haksal

Sanat, edebiyat ve düşünce dergisi Yitiksöz, 2024 yılı Mart-Nisan sayısıyla bahar tazeliğini yansıtan bir ön kapakla okura yeniden merhaba diyor. Ön ve arka kapak fotoğrafları Yasin Mortaş'a ait. Şair Mustafa Köneçoğlu'nun "İki Güzel Yalan" şiiri de arka kapakta yer almakta. Derginin 22.sayısının dosya konusu ise Ali Haydar Haksal. Yedi İklim dergisinin sahibi, şair ve yazar Ali Haydar Haksal ve eserleri onu tanıyanlar tarafından değerlendiriliyor. Böylece Yitiksöz, yaşayan sanatçılara karşı taşıdığı vefa duygusunu okurua bir kez daha gösteriyor. Osman Koca "Çağın Münzevi Anlatısı Ali Haydar Haksal Öykücülüğü" adlı yazısında; "Öyle ya da böyle Ali Haydar Haksal öykülerinde karakter bulmak zordur. Çünkü kişiyi, eşyanın ardına gizler ve hakikat ona göre eşyanın "back-raundunda" gizlenmiştir. Aramak lazımdır. Bu arayış kâh İbrahimî, kâh Davudî, kâh Muhammedî olacaktır. Arayış ritüelleri her ne kadar değişkenlik arz etse de aslolan arayışın hikâyesi Hz. Âdem ile başlayıp kıyamete kadar devam edecektir. Bunun bilinci ve sorumluluğu içinde olan yazarımızın kaleminde dünya başlı başına bir hikâyedir... " cümleleriyle Haksal'ın öykülerinin insanlık hikâyesinden izler taşıdığını dile getiriyor.

Ümit Zeynep Kayabaş ise "Ali Haydar Haksal'la Öykücünün Dünyası Üzerine" başlıklı söyleşide yazarın öykü yolculuğunu okura aktarıyor. Günümüz dünyasına ilişkin sorulara da cevap aranan söyleşide "Duruş anına dua, geliş anına dua, var olma anına dua, gidiş anına dua, öteler ötesine dua" diyen Ali Haydar Haksal'ın edebiyat dünyasındaki duruşunun bir minyatürünü sunuyor âdeta.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/yitiksoz-dergisinin-22-sayisi-yayimlandi-k6198.html

Bu haber toplam 235 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim