• İstanbul 19 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 20 °C
  • Konya 18 °C
  • Sakarya 19 °C
  • Şanlıurfa 24 °C
  • Trabzon 18 °C
  • Gaziantep 21 °C
  • Bolu 18 °C
  • Bursa 15 °C

Nihat Hatipoğlu'ndan: Dini cemaatlere bir hatırlatma

Nihat Hatipoğlu'ndan: Dini cemaatlere bir hatırlatma
Geçen hafta Niğde-Adana karayolunda trafik kontrolü esnasında çıkan çatışmada iki güvenlik görevlisi ve bir vatandaş hayatını kaybetti. Olayı biliyorsunuz. Olayın faili olarak da "dini bir grup"un elemanları yakalandı.

nihat_hatipoglu1Geçen hafta Niğde-Adana karayolunda trafik kontrolü esnasında çıkan çatışmada iki güvenlik görevlisi ve bir vatandaş hayatını kaybetti. Olayı biliyorsunuz. 

Olayın faili olarak da "dini bir grup"un elemanları yakalandı. Yurt dışı bağlantılı bir grup... İşin ürkütücü tarafı ise bu kişilerin bu saldırıyı bir ibadet olarak görmeleridir. Yakalanan kişi, "ben bu işten sevap kazandım" diyor. 

Saddam'ın ipini çeken de, Kaddafi'yi döverek öldüren de, Mısır'ın Tahrir meydanında namaz kılanları kurşunlayanlar da ibadet ettiklerine inanıyorlardı. 

Yüce Rabbimizin adını kullanarak cinayet işleyecek ve sonra da "ben Allah için yaptım" diyecek. "Öldürmeyin" diyen bir Allah'ın kulları ve O'nun dininin mensupları öldürmeye programlanacak. Felaket ve fecaat. Bunu başka hangi kelimeyle izah edebilirsiniz ki... 

Asr-ı Saadet yıllarında Hz. Ali'yi şehit eden Abdurrahman B. Mülcem isimli katil de kendince Allah adına büyük halifeyi şehit etmiyor muydu? Ve bu katil yakalandığında, alnında ve diz kapaklarında uzun secdelerden dolayı nasır bağlayan bir secde ehli olduğu ortaya çıkmıyor muydu? Belki gece yarıları teheccüd kılacak kadar hassas olan bu kişi, Hz. Peygamber'in (sav) damadını, amcasının oğlunu ve halife olan Hz. Ali'yi öldürmeyi ibadet sayıyordu. Kerbela'da evlad-ı Resul'ü katleden de aynı mantık değil miydi?

Yazının devamı için: http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/hatipoglu/2014/03/28/dini-cemaatlere-bir-hatirlatma

Bu haber toplam 525 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim