• İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Nisan 2018 Dergilerine Genel Bir Bakış

Nisan 2018 Dergilerine Genel Bir Bakış
Şehir ve Kültür, Karabatak, Dil ve Edebiyat, Temmuz dergilerinin Nisan 2018 sayıları hakkında Mustafa Uçurum yazdı.

Şehirlerin tarihe yaslı yüzü

Şehir ve Kültür dergisi şehirlerin nabzını tutmaya devam ediyor. Geçmişten günümüze şehirlerin değişen yüzleri, bir film şeridi gibi gözümüzün önünde canlansa da içimiz hep geçmişten yana. Dergide yer alan birçok yazı şehirlerin tarihe yaslı yüzünü gün yüzüne çıkaran nadide bir eser hüviyetinde.

Şehirlerin kültürel dinamikleri

Şehirlerin kültürel dinamikleri mevzuunda akla ilk gelen “Yedi Güzel Adam” şablonuna bir itirazla başlıyor dergideki yazısına Muhsin İlyas Subaşı. İtirazı elbette Yedi Güzel Adam’a değil. Onların hakkını teslim ediyor. Subaşı’nın dikkat çekmek istediği nokta; Anadolu’nun dört bir yanının kültürel dinamikleri olduğu gerçeği. Kayseri’de geçen yıl gerçekleştirilen Mehmet Akif İnantoplantısından hareketle, toplantıya katılanların da kendi şehirlerinin kültürel dinamikleri olduğunu belirtiyor Subaşı:

“Romancı İbrahim Ulvi Yavuz, Afyon’un Bolvadin ilçesindendir. Yazar Şeref Akbaba Erzurumludur. Yazar Ferhat Koç Ankaralıdır. Yayıncı Fatih Akdağ ve yazar Mahmut Bıyıklı Kayserilidir. Yazar ve yayıncı Mehmet Kâmil Berse Kırım’dan İstanbul’a göçen bir ailenin evladıdır. Dr. İnan, Şanlıurfalıdır. Biyografilerine ulaşamadığım gazeteci arkadaşlarımızın da köken olarak İstanbullu olduklarını düşünmüyorum. Bakın mesela, bu programa vesile olan ‘Yedi Güzel Adam’ın beşi Kahramanmaraşlı, birisi (Akif İnan) Şanlıurfalı, bir diğeri (Sezai Karakoç) de Diyarbakırlıdır. Bu programa Kayseri’den katılanların ise hemen tamamına yakını Kayserilidir, ya da halen Kayseri’de yaşamaktadır. Bunlardan ilk akla gelenler şu isimlerdir. Muhsin İlyas Subaşı, Turan Koç, Ali Çavuşoğlu, Celal Kırca, Mustafa Argunşah, Nevzat Özkan, Bayram Durbilmez, İsmail Görkem, Celaleddin Çelik, Dursun Çiçek Bekir Oğuzbaşaran, Halit Erkiletlioğlu, Vedat Ali Tok, Ahmet Sıvacı, Selim Tunçbilek, Emir Kalkan, İmdat Avşar, Ümit Fehmi Sorgunu, Adnan Büyükbaş, Abdullah Ayata, Serpil Vural, Güner Dinçaslan, Vedat Sağlam, Muammer Yılmaz, Kadir Keçebaş, Fazıl Ahmet Bahadır, İsmail Adil Şahin, Süleyman Kocabaş Süleyman Sağlam ve daha birçokları, eserleri önemli yayınevlerince basılan kültür adamlarıdır.”

Devamı: http://www.dunyabizim.com/dergi/28527/nisan-2018-dergilerine-genel-bir-bakis

Bu haber toplam 768 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim