• İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C

Numune-i imtisal bir üstad: Hasan Aycın

Numune-i imtisal bir üstad: Hasan Aycın
Sahipkıran nâm-ı diğer Hamzanâme ve Bin Hüseyin nâm-ı diğer Battalnâme adlı muazzam eseri güzidelerinden ehli zevk ve idrake şevk ve inşirah vereceğini ümid ettiğimiz bazı bölümler seçtik.

Olur ki bazılarına tekrarı zevk verir. İlk okuyacaklara da tadımlık olur. Arzu Bosnevi yazdı.

Pek çok gazete ve dergilerde çizgileri yayınlanan Hasan Aycın üstadımız Balıkesirli olup 1955 doğumludur. Çizgilerini bir araya getirdiği kitapları ve efsane, macera tadında bazı eserleri vardır.

Mustafa Özel Hocamız Muhit Dergisi Ocak 2021 sayısında, üstadın çizgilerine dair hikâyelerin Hasan Akif Kaya tarafından derlendiği Çizgi ve Yazgı kitabından bahisle Hasan Aycın’ı şöyle anlatıyor: “Bazı sanatçılar tektir, biriciktir; onu karşılaştıracağınız başka biri yoktur kendi alanında. Bu durum, onun özgünlüğünden, içtenliğinden, derinliğinden ileri gelir. Zaman onu daha da önemli, vazgeçilmez kılar; merkezi bir konuma oturtur. Örnek, gerçek bir sanatçı kimliği ile herkesin saygısını sevgisini kazanır. Görüşleri, değerlendirmeleri, duruşu, bakışı, anlayışı önemsenir, dikkate alınır. Eskimeyen tabirle numune-i imtisal olur, üstad kabul edilir. Hasan Aycın, insani olan her şeyi insanla ilgili her şeyi çizgisine konu edinmiştir. Bunlardan biri de İslam dünyasında yaşananlardır.”

Üstadımız bir gün kitapçıda iken iki çarşaflı hanım müşteri olarak gelir. Harry Potter, Yüzüklerin Efendisi gibi kitapların olup olmadığını sorar. Böyle bir talebin karşısında yazarımız kendi maceramızı yazmaya karar verir.  Ona göre Batı kahramanı “gölgelerin gücü adına” diyerek cesaret umarken, bizim kahramanımız “Rahman ve rahim olan Allah’ın adıyla” diyerek cesaret ve kuvvet bulmuştur.

Biz de Sahipkıran nâm-ı diğer Hamzanâme ve Bin Hüseyin nâm-ı diğer Battalnâme adlı muazzam eseri güzidelerinden ehli zevk ve idrake şevk ve inşirah vereceğini ümid ettiğimiz bazı bölümler seçtik. Olur ki bazılarına tekrarı zevk verir. İlk okuyacaklara da tadımlık olur.    

Devamı: https://www.dunyabizim.com/kitap/numune-i-imtisal-bir-ustad-hasan-aycin-h42854.html

Bu haber toplam 339 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim