• İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Onur Korkmaz, Enes Aras’a Dair

Onur Korkmaz, Enes Aras’a Dair
Enes Aras’ı gördüğümde artık eskisi gibi sevinemiyorum. Daha doğrusu bu arkadaşla oturup konuşmalarımız, eskiye kıyasla temelden bir farklılığa sahipmiş gibi hissediyordum bir süredir.

Bugün kafamın içerisinde sessizce sırasını bekleyen bu meseleye, yorulacak mecali bulup harcanacak vakitle buluşturabildim artık. Buluşturabildim ki işte bu yazıyı yazıyorum. İsterseniz size biraz Enes Aras’ın özelliklerinden bahsedeyim önce. Enescim ister misin benim gözümden bir Enes Aras portresi veya bilinen adınla Enes Ediz Attila Aras portresi olsun? Olsun da karşısına geçip seyredesin. İstemez misin hiç sen, hem de ne biçim istersin. Belli ki reklamın kötüsüne denk gelmemişsin.

 Ama yok bu hazzı sana yaşatmayacağım; bunu, bu yazının kendi akışı içerisinde kendi yerini bulmasını sağlayarak yapacağım. Portreyi unut sen. Sana bir kolaj vereyim onun yerine.

Eğer bundan yirmi, yirmi beş sene öncesinde olsaydık, mektup yazarak bu yazıyı yazmakla gidermiş olacağım bir ihtiyacı gidermiş olurdum. Ama yıl olmuş iki bin yirmi bir, ne mektup yazacağım sana Enescim. Mektuba konu olabilecek her şey, herkes için ve herkes tarafından, hal-i hazırda zaten umuma açık hale gelmiş durumda. Mesela bugün paylaştığın bir ‘’story’’de hortumla bahçeyi/bostanı suladığını herkes bilmiyor mu zaten Enescim, biliyor. Eh bu yüzden sen, umumi bir mektup almayı hak ediyorsun; sen bunu hak ettiğin için de ben, bundan farklı bir mektup yazma imkânı bulamamış oluyorum.

Petrol’den dönerken geldi aklıma, ya da yok aklıma fikri değil içimden isteği geldi, gel de şimdi bu yazıyı yazmayıver. Gecenin olmuş bir vakti, canım sıkkın, kafam karman çorman ama petrolden döndüğüme göre cebimde sigara alacak para varmış. Her neyse Enescim, ben yazının asıl konusuna ve muhatabına döneyim.

Devamı: https://www.izdiham.com/onur-korkmaz-enes-arasa-dair/

Bu haber toplam 247 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim