• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Osman Yüksel Serdengeçti hakkında kim ne yazdı?

Osman Yüksel Serdengeçti hakkında kim ne yazdı?
Hakkında çok söylenilmiş, az yazılmış Osman Yüksel Serdengeçti’nin. Yazılı kaynakların azlığı, efsanelerin çokluğu Serdengeçti’yi hakkıyla tanımamızı pek mümkün kılamıyor. M. Murtaza Özeren ona dair kitapları derledi.

Bugün 10 Kasım, Osman Yüksel Serdengeçti’nin vefat yıl dönümü. İronik bir tarih bu, Serdengeçti’nin hayatı, kime, neye karşı savaştığı göz önüne alındığında. Günümüze kadar birçok eseri kalmış, yaşamının bazı sayfaları yer yer menkıbevi bir hal almış, toplum hafızasında önemli bir şahsiyet olarak bulunmakta Serdengeçti.

Bütün bu ağırlığına rağmen, hakkında çok söylenilmiş, az yazılmış Serdengeçti’nin. Yazılı kaynakların azlığı, efsanelerin çokluğu Serdengeçti’yi hakkıyla tanımamızı pek mümkün kılamıyor. Bu sebeple hakkında, az sayıda yazılmış başvuru niteliğindeki eserler Osman Yüksel Serdengeçti’yi tanımak isteyenler için muazzam bir değer taşımakta.

Bu kitaplar hangileridir, kimler yazmıştır, ne anlatmaktadır? Buyurun kısa bir Serdengeçti kaynakçası:

Osman Yüksel ve Serdengeçti Dergisi – Ali Özcan / Türk Edebiyatı Vakfı Yayınları

Ali Özcan’ın yüksek lisans tezi olan bu eser Osman Yüksel’in hayatını vakfettiği Serdengeçti dergisini irdelemekte. Dergi ayrıntılı şekilde inceleniyor: Kimlerin imzası mevcut, yazı dizileri, bölümler vesaire... Ali Özcan’ın eserini hazırlarken Osman Yüksel’in yeğenleri ile görüşmesi kitabı daha değerli kılmakta.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/kitap/osman-yuksel-serdengecti-hakkinda-kim-ne-yazdi-h22109.html

Bu haber toplam 550 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim