• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Prof. Dr. Birol Akgün Maarif Davamız'ı anlattı

Prof. Dr. Birol Akgün Maarif Davamız'ı anlattı
Tarkan Zengin'in yöneticiliğinde yapılan TYB Kültür Sohbetleri'nin bu ayki konuğu Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün oldu. 15 Kasım Salı akşamı TYB Mehmet Akif Divanı'nda konuşan Akgün, maarif davamızın nasıl olması gerektiğini anlattı.

Tarkan Zengin'in yöneticiliğinde yapılan TYB Kültür Sohbetleri'nin bu ayki konuğu Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün oldu. 15 Kasım Salı akşamı TYB Mehmet Akif Divanı'nda konuşan Akgün, başkanı olduğu kuruluş üzerinden maarif davamızın nasıl olması gerektiğini anlattı. 

Tarkan Zengin'in açılış konuşması ile başlayan progrmada Akgün, atalarımızın Anadolu'yu islamlaştırdıkalrı bilinç ile hareket ederek Maarif Vakfı'nın görev ifa edeceğini anlattı. Maarifin tam da Sarı Saltuk'ların bilincinde ve hareketinde anlam bulduğunu düşündüğünü ifade etti. 

Vakıf olarak amaçlarının Sabahttin Zaim'in sözü ile "güzel insanlar yetiştirmek" olduğunu aktaran Akgün, "yolumuz piri aziz Ahmet Yesevi'nin yoludur" dedi. 

Gittikleri ülkelerde güzel insanlar yetiştirmek amacıyla nasıl çalışmalar yapacaklarını anlatan Akgün, anaokullarından üniversitelere kadar geniş bir çemberde, yayınlar vb. çalışmalarla da desteklenerek ve TİKA ve YTB gibi kuruluşlarla da dirsek teması ile beraber gayret göstereceklerini ifade etti. 

Amaçlarının sadece Fetö ile mücadele olmadığını anlatan Akgün, "zihin inşa etmek üzere yola çıktık" dedi. Sarı Saltukların modern versiyonlarını hayata geçirmek istediklerini anlattı. 

Program dinleyicilerden gelen sorular ve plaket takdimi ile sona erdi. 

img-20161116-wa0004.jpg

img-20161116-wa0008.jpg

dscf8523.jpgdscf8531.jpg

Bu haber toplam 3687 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim