• İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Semih Kaplanoğlu: Bence Sinema Bir Zaman Sanatıdır

Semih Kaplanoğlu: Bence Sinema Bir Zaman Sanatıdır
21 Temmuz Cumartesi akşamı “İnsanlık Hali” programına konuk olan Semih Kaplanoğlu, sinema sanatının inceliklerine dair önemli tespitler yaptı.
Sinemanın bir ‘zaman sanatı’ olduğunu vurgulayan usta yönetmene göre, bir filmin sanat eseri olup olmadığını, yönetmeninin metafizik meseleler karşısındaki duruşu belirler.

Takip edenlerin malumudur, TRT Haber ekranlarında Cumartesi akşamları yayınlanan “İnsanlık Hali” programı her hafta ağırladığı birbirinden kıymetli konuklarıyla keyifli dakikalar yaşatıyor izleyenlerine. Şubat 2018’de başlayan programın möderatörlüğünü Seval Çöpür üstlenmiş. Her hafta ağırlanan kıymetli isimlere, Kemal Sayar ve Erol Göka’nın ufuk açan yorumları eşlik ediyor. Yaklaşık iki saat süren program; günümüz insanının sorunlarına ve güncel tartışmalara yönelik keyifli bir sohbet havasında sizi sarıp sarmalıyor.

21 Temmuz Cumartesi akşamı “İnsanlık Hali” programının misafiri usta yönetmen Semih Kaplanoğlu’ydu. Sanat ve insan bağlamında önemli konulara temas edildi program boyunca. Sanat nedir; günümüz insanı için neye karşılık gelir; sinema bir sanat eseri midir; bir filmin sanat eseri olması için hangi özellikleri taşıması gerekir vb. sorular etrafında öğretici ve aydınlatıcı bir tecrübe yaşadık programı izlerken.

Bunların arasında Semih Kaplanoğlu’nun “sinema ne tür bir sanattır” sorusundan hareketle yaptığı tarif oldukça ilginçti. Önemine binaen paylaşmak istedim. Sinemanın insanla kurduğu ilişki ve onun duygularına hitap edebildiği ölçüde kıymetli olduğunu vurgulayan Kaplanoğlu’na göre, bir şeyin sanat olup olmadığı kullandığı materyalleri nasıl ele aldığıyla alakalı bir mesele.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/mercek-alti/semih-kaplanoglu-bence-sinema-bir-zaman-sanatidir-h29756.html

Bu haber toplam 838 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim