• İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Siyah / Beyaz İplik

Siyah / Beyaz İplik
İçtiğimiz bir bardak su, yediğimiz bir dilim karpuz sanki midemize değil de derilerimizin altına giderdi. Birkaç dakika içinde yüzümüzde mekân tutan ateşe ter de eşlik eder, böyle­ce içimiz-dışımız su olurdu.

İşte biz çocuklar içimizin suyu dışımıza vursun diye akşa­mın selamün aleyküm demesini beklerken, siyah-beyaz tele­vizyonun başına çöreklenir, iftar programını, program arasın­da bizi ‘Hay, Hak’ diye selamlayan Karagöz’ü seyrederdik. Ka­ragöz her çıkışında yıkılmış, viran eylenmiş perdenin sahibi­ne haber vermeye gidince; siyah sakallı, hakim yaka gömlek giymiş bir genç Yunus Emre’den şiirler okumaya başlardı. Şi­irler bitince önce Kur’an’dan âyetler okunur; arkasından da şı­rıl şırıl derelerin aktığı, tomurcukların çiçeklendiği, balıkların dans ettiği görüntüler eşliğinde okunan âyetlerin meali verilir­di. O günkü yetkililere deseniz ki; bu Kur’an-ı Musavverdir, garanti size karşı çıkarlardı. Ama yaptıkları bundan başkası değildi.

 
Bu haber toplam 259 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim