• İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C
  • Konya 9 °C
  • Sakarya 14 °C
  • Şanlıurfa 17 °C
  • Trabzon 18 °C
  • Gaziantep 14 °C
  • Bolu 12 °C
  • Bursa 14 °C

Soğuk Temmuz- sıcak hikâyeler

Soğuk Temmuz- sıcak hikâyeler
Hüzünlerini, hayal kırıklıklarını, umutlarını, beklentilerini kalemle birleştirerek okuyucularına farklı bir tat sunan İbrahim Kaya, akıcı üslubu ile karşımıza çıkıyor. Mustafa Şahin yazdı.

İbrahim Kaya, Soğuk Temmuz adlı hikâye kitabındaki sımsıcak hikâyeleriyle okuyucusunun içini ısıtmaya devam ediyor. Sivas’ın soğuk rüzgârından doğup “Soğuk Temmuz’a” uzanan bir hayat hikâyesi bu. Hak ve hakikat yolculuğu… Derdi olan hikâyeler… Hüzünlerini, hayal kırıklıklarını, umutlarını, beklentilerini kalemle birleştirerek okuyucularına farklı bir tat sunan İbrahim Kaya, akıcı üslubu ile karşımıza çıkıyor.

Yıllardır Bir Nokta, Dil ve Edebiyat, Ay Vakti, Aydos Edebiyat gibi farklı dergilerde yazan İbrahim Kaya, 2017 yılı başlarında ilk hikâye kitabı “Kutlu Oda” ile yayın dünyasına esaslı bir “Merhaba” demişti. Okuyan her okurun zihninde ayrı bir etki bırakan yazar ikinci hikâye kitabı “Soğuk Temmuz” ile 2017 Eylülünde tekrar karşımıza çıktı. Kitabın ismi her ne kadar “Soğuk Temmuz” olsa da sıcak hikâyeleriyle dikkat çekiyor yazar.

“Soğuk Temmuz” ismi, hain darbe girişimine karşı düşünülmüş bir isim... İstanbul’da yaşayan yazar, hain darbe teşebbüsüne halkımız gibi tepkisini ortaya koymuş ve bu tepkinin bir sonucu olarak da gördüğü bu hainliği “soğuk” metaforu ile kitabına ad olarak vermiştir. Yine aynı adı taşıyan bir hikâyesi ile 15 Temmuz kahramanlarının destanını dile getirmiştir. Hikâyeyi okuduğumuzda aynı duyguları tekrar yaşamız gibi oluyoruz. Özellikle hikâyenin içerisine yerleştirilmiş̧ olan “Tik! Tak’ Tik! Tak!” tekrarları sanki kötü bir şeylerin olacağı hissini daha hikâyeye başlarken bize hissettiriyor.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/kitap/soguk-temmuz-sicak-hikyeler-h42287.html

Bu haber toplam 1346 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yavuz Bülent Bakiler, son yolculuğuna uğurlandı30 Eylül 2025 Salı 08:37
  • Güz Sonatı29 Eylül 2025 Pazartesi 13:14
  • Fatma Gülşen Koçak Hz Hatice’yi Anlattı23 Eylül 2025 Salı 11:20
  • Bursa: Şiir Şehir17 Eylül 2025 Çarşamba 12:09
  • Selim Cerrah Cihannüma Genel Başkanı oldu16 Eylül 2025 Salı 13:43
  • Genç Birikim dergisinin Eylül 2025 (279'uncu) sayısı çıktı.15 Eylül 2025 Pazartesi 11:47
  • Kaybettiğimiz Meçhul; Kendimiz11 Eylül 2025 Perşembe 14:21
  • Yaşayan Dil-Yaşatan Dil11 Eylül 2025 Perşembe 12:08
  • Modern Dünya İnsanın Hikayesi: Yokuşa Akan Sular10 Eylül 2025 Çarşamba 13:39
  • Şiir Ezber mi Bozacak Rahatsız mı Edecek?08 Eylül 2025 Pazartesi 10:43
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim