• İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

Tarkan Zengin: İliç maden faciası

Tarkan Zengin: İliç maden faciası
Erzincan'ın İliç ilçesinde 13 Şubat Salı günü Anagold Madencilik şirketine ait özel altın madeninde bir heyelan yaşandı. Bu acı olayda maalesef 9 işçi kardeşimiz toprak altında kaldı.

Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcıları adli soruşturma başlattı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ise 4 müfettiş görevlendirerek idari soruşturma başlattı. Başlatılan soruşturma kapsamında özel şirket madeninde çalışan sorumlulardan 8 kişi gözaltına alındı.

15 Şubat günü heyelanın yaşandığı maden sahasını ve yapılan çalışmaları yerinde gördük. İlk göze çarpan şey devletimizin tüm kurumlarıyla seferber olduğudur. Tek gündemleri toprak altında olan işçi kardeşlerimize ulaşmak. Buradaki çalışmaları yerinde görünce sosyal medyadan yapılanların tezvirat olduğunu ve bazı medya kanallarının tahrik edici haberler yaptığını daha açık bir şekilde müşahede edebiliyorsunuz.

Mesela bazı televizyon kanallarının muhabirlerinin maskeyi sadece canlı yayınlara bağlandıklarında kullandıklarını görüyorsunuz. Bakanların yaptığı basın toplantısında onlarca basın mensubunun içinde sadece iki muhabirin maske kullandığını gördük.

Ülkemizde maalesef bir kesim yangında, selde, depremlerde ve benzeri afetlerde yaraların sarılması, acıların hafifletilmesi ve yükün hafifletilmesi yerine olumsuz tutum alıyorlar. Devletin ve milletin yanında olmaları ve onlara destek vermeleri gerekirken köstek oluyorlar. Milletin acılarını bile yaşamasına fırsat vermeden siyaset yapıyorlar. Bazı sendikalar emekçilerin ve ailelerinin yanında onlara destek verirken bazı sendikalar ve meslek kuruluşları ille de basın açıklaması yapacağız diyerek gerilim çıkarmakta. Orada onlarca yayın kuruluşu var ve istediğine bireysel açıklama yapma imkanı olmasına rağmen bunları yapıyorlar.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/tarkan-zengin/ilic-maden-faciasi/haber-1449078

Bu haber toplam 134 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim