• İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

TÜRKİYE’NİN YENİ NESİL ÇOCUK KÜTÜPHANELERİNE İHTİYACI VAR

TÜRKİYE’NİN YENİ NESİL ÇOCUK KÜTÜPHANELERİNE İHTİYACI VAR
Bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, “Çağları Aşan Söz” ana temasıyla düzenlenen 57. Kütüphanecilik Haftası nedeniyle geçmişten günümüze emek vermiş kütüphanecilerimize teşekkür ediyoruz.

Kütüphanecilik kütüphanecilerin işidir. İstanbul’un en önemli üç kütüphanesi Selimiye Çocuk Kütüphanesi, Mihrimah Sultan Çocuk Kütüphanesi, Çinili Çocuk Kütüphanesi’nin, “farklı boyutlarda tamirat ve tadilata ihtiyacı” olduğu gerekçesiyle Üsküdar Belediyesi’nde devredilmesini kaygıyla izliyoruz. Kütüphanelerin açık kalması ve ulaşılır olmasının sağlanması gerekir. Çünkü Üsküdar’daki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Kütüphanesi 2012 yılında benzer bir protokolle Üsküdar Belediyesi’ne devredildikten sonra Üsküdar Çocuk Üniversitesi’ne tahsis edilmişti. Beşiktaş’taki Levent Banat Çocuk Kütüphanesi ise 2019 yılında kapatılmıştı.

Selimiye Çocuk Kütüphanesi, Mihrimah Sultan Çocuk Kütüphanesi, Çinili Çocuk Kütüphanesi çocuk kültürü ve tarihi yanında İstanbul’un sosyal tarihinde iz bırakmış kütüphanelerdir. Türkiye’nin çocuk nüfusuna göre yeni nesil çocuk kütüphanelerine ihtiyacı vardır.

Türkiye’nin bir an önce Kütüphanecilik Politikasını hazırlaması gerekir: On bir 5 Yıllık Kalkınma Planı, III. Millî Kültür Şûrası (2017) ve I. İstanbul Kültür Çalıştayı (2018) kararları dikkate alınarak; ihtisas kütüphaneleri dışındaki kütüphanelerin yerel yönetimlere devredilmesini öneriyoruz.

ÇOCUK VAKFI

Bu haber toplam 1160 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim