• İstanbul 11 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 11 °C
  • Konya 3 °C
  • Sakarya 10 °C
  • Şanlıurfa 16 °C
  • Trabzon 12 °C
  • Gaziantep 9 °C
  • Bolu 5 °C
  • Bursa 9 °C

TYB’den yeni şehir meydanına isim teklifi

TYB’den yeni şehir meydanına isim teklifi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Havuzbaşı’nda düzenlenmesine başlanan yeni şehir meydanına Türkiye Yazarlar Birliği’nden isim teklifi geldi. TYB Erzurum Şube Başkanı Doç.Dr.
canim

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Havuzbaşı’nda düzenlenmesine başlanan yeni şehir meydanına Türkiye Yazarlar Birliği’nden isim teklifi geldi. TYB Erzurum Şube Başkanı Doç.Dr. Rıdvan Canım, Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan “meydan düzenleme” çalışmalarının Erzurum’a yeni bir vizyon kazandıracağına inandıklarını belirterek şunları söyledi. Son yıllarda yapılan çalışmalarla tarihin kadim şehirlerinden biri olan Erzurum’un da şekil değiştirdiğini, giderek modern bir kent görünümü kazandığını, ancak bu değişimlerin içinde yaşadığımız şehirlerin tarihî kimliğinden uzaklaşarak gerçekleştirilmemesi gerektiğine inandıklarını belirtti.

Yeni şehir meydanına yetkililerce mutlaka bir isim düşünüldüğünü ama bu ismin henüz kamuoyu ile paylaşılmadığını da belirten Canım, bu noktada Erzurum’un eskiden beri bir kültür şehri olma özelliğinin asla göz ardı edilemeyeceğini, dolayısıyla meydana verilecek ismin şehrin derin kültürüne vurgu yapan bir isim olması gerektiğine inandıklarını söyledi. Bu meydana verilecek en uygun ismin “Ahmed Hamdi Tanpınar Meydanı” ya da kısaca “TANPINAR MEYDANI” olabileceğini ifade eden Canım, bu ismin aynı zamanda geç kalmış bir vefâ borcunun da ödenmesi olacağına inandıklarını belirtti. “Tanpınar Meydanı” isminin Türkiye’nin kültür platformlarında Erzurum’a büyük prestij sağlayacağını, zira Tanpınar’ın meşhur eseri “BEŞ ŞEHİR’de Erzurum’un sözkonusu 5 şehirden biri olarak yer aldığını, birçok insanın Erzurum’u önce Tanpınar’ın bu kitabıyla tanıdığını söyleyen Canım, hatta bir adım daha atılarak Erzurum’u sadece Türkiye’ye değil dünyaya en iyi ve en geniş ölçüde tanıtan Tanpınar’ın bu eserinin öncelikle yerel yönetimler veya İl Kültür Müdürlüğü tarafından bastırılarak başta öğrenciler olmak üzere, Erzurum’a yolu düşen herkese hediye olarak bir “tanıtım broşürü” gibi dağıtılması gerektiğini de belirtti.

24.05.2012
Bu haber toplam 986 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim