• İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

TYB’nin “Kültür Kervanı” kadim medeniyetimizin izinde

TYB’nin “Kültür Kervanı” kadim medeniyetimizin izinde
Türkiye Yazarlar Birliği, (TYB) kuruluşunun 40. yılı etkinlikleri kapsamında 30 Nisan 2018 - 09 Mayıs 2018 tarihleri arasında “Edirne’den Mostar’a “Kültür Kervanı” düzenleyecek.

Daha önce, 22 Mayıs 2008 tarihinde  kuruluşunun 30. yılında Edirne’den Ardahan’a, 35. yılında ise 6 Mayıs 2013 tarihinde Ankara’dan başlayan Siirt’te biten ve 10’ar gün süren etkinliklerde; güzergahta bulunan şehirlerde okur yazar buluşmaları, imza günleri, konferanslar, paneller, sempozyumlar, konferanslar, şiir şölenleri, tarih, kültür, edebiyat sohbetleri düzenlenmiş ve büyük ilgi görmüştü.

Şimdi de, ziyaret edilen ülkelerdeki gönüllü kuruluşlarla işbirliği yapılarak gerçekleştirilecek Edirne’den  başlayıp Mostar’da  sona erecek “Kültür Kervanı”, na, şairler, yazarlar, akademisyenler, gazeteci ve ilim adamları katılacak.

Türkiye, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Karadağ ve Bosna Hersek’te  gerçekleştirilecek kültür sanat faaliyetlerinde; edebiyat söyleşileri, şiir şölenleri, kültür gezileri, resim sergileri, panel ve konferanslar düzenlecek.

edirne_mostar_afis.jpg

Bu haber toplam 4041 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim