• İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Üstatlar Tarihe Not Düştü: Üstatların Salgın Günleri

Üstatlar Tarihe Not Düştü: Üstatların Salgın Günleri
İnsanlık tarihine bakıldığında, savaşlar, kıtlıklar, hastalıklar ve afetlerin insanların hayatlarında derin izler bıraktığı görülür. 2020 yılına en büyük izi ise kuşkusuz küresel bir salgın olan Kovid 19 bıraktı.
Etkisi canlı şekilde devam eden bu süreçte tüm dünya insanları yoruldu. İçerisinde acıları, hüzünleri ve ayrılıkları barındıran tecrübelere sahip oldu.  Korku ve kaygı adeta bu yıla damgasını vurdu. Ancak insanın olduğu yerde imkanın da olabileceği, bu imkanın ümit ve umuda tutunabileceği de unutulmamalıdır. Salgına ilişkin tecrübelerin, düşüncelerin ve duyguların sonraki nesillere ulaştırılması da oldukça önemli görülmektedir. Kuşkusuz içinden geçtiğimiz zorlu koşullar ve yaşadığımız tecrübelere ilişkin çok değerli çalışmalar yapılmakta. Türkiye Yazarlar Birliği, Kültür ve Turizm Bakanlığının da katkılarıyla, süreçten yaşları itibarıyla en çok etkilenen büyük isimlerle bir projeyi tamamladı. Projenin ismi “Üstatlar ve Karantina Günlükleri”. Bu önemli ve devasa proje aynı zamanda gençlerin maharetiyle hayat buldu. Süreçte kaybettiğimiz sağlık çalışanlarımızın aziz hatıralarına ithaf edilen projede, Türkiye’nin kültür, sanat ve fikir alanındaki duayen isimleri salgın dönemine ve insanlığın ahvaline dair duygu ve düşüncelerini paylaşıyor. Projede kimler mi var? Ahmet İnam, Ahmet Özhan, Ahmet Tabakoğlu, Alev Alatlı, Amir Ateş, Atasoy Müftüoğlu, Atilla Dorsay, Ayla Ağabegüm, Belkıs İbrahimhakkıoğlu, Beşir Ayvazoğlu, Betül Mardin, Çetin Baydar, D. Mehmet Doğan, Devrim Erbil, Doğan Cüceloğu, Ediz Hun, Fahri Aral, Fatma Çiçek Derman, Halil Berktay, Hasan Tahsin Feyizli, Hilmi Yavuz, Hülya Koçyiğit, Ionna Kuçuradi, Işıl Yücesoy, İbrahim Ulvi Yavuz, İhsan Süreyya Sırma, İsmail Erunsal, Kenan Gürsoy, M. Sabri Koz, Mehmet Ali Kılıçbay, Mehmet Bayrakdar, Mehmet Genç, Mehmet Özbek, Mehmet S. Aydın, Mehmet S. Hatiboğlu, Metin Önal Mengüşoğlu, Murtaza Korlaelçi, Mustafa Kara, Mustafa Kutlu, Nazif Öztürk, Nurhan Atasoy, Osman Akkuşak, Rasim Özdenören, Saadettin Ökten, Saim Sakaoğlu, Sinan Genim, Şeyma Güngör, Teoman Duralı, Ümit Meriç, Yavuz Bülent Bakiler
 
Ustalarla çırakların bir araya gelerek çırakların sürece ilişkin ustaların değerlendirmelerinden istifade ettiği, bu özelliği itibarıyla bir okul da olan “Üstatlar ve Karantina Günlükleri” projesi prestijli bir kitapla nihayetlendi. Bu kitabı, üstatlarla dijital ortamda gerçekleştirilen video mülakatlar tamamladı. Projenin hem koordinatörlüğünü hem de proje kitabının editörlüğünü Türkiye Yazarlar Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Enes Kala yaptı. Ona bu süreçte yüksek lisans ve doktora öğrencileri eşlik etti. Kovid 19 salgınına ilişkin üstatlarımızın duygu ve düşüncelerini kaydedip metinleştirerek yarınlara büyük bir eser bırakılmasına vesile olanlara, bu projeye destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığına şükran borçluyuz.
karantina-gunlukleri-afis-sonn-1.jpg
Bu haber toplam 620 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim