• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Yılanlı Hamam’ın gizemi

Yılanlı Hamam’ın gizemi
Hayat ritmini yakalamış giderken bir sokağın başından olup bitenleri izlemenin verdiği heyecan ve merakı yaşar gibi bir tat bırakır bazen okuduklarımız.

Bir adım ötemizde olur sanki her şey. Birbirine yakın evler, büyük bir ıhlamur ağacı, eski bir hamam, koşup duran çocuklar…

Şükran Binark’ın Şule Yayınları arasında çıkan Yılanlı Hamam isimli kitabını okurken bir an olsun mahalleden uzaklaşamadım. Çocuklar orada, ağaç öylece gölge yapıyor, Arif Bey en gizemli hâliyle hamamın yanında… Elbette kediler, köpekler de sokağın değişmezleri.

Çocukların dünyasına doğru bir yolculuk

Yılanlı Hamam için “çocuk macera romanı” diyebiliriz. Bu türün bütün özelliklerini içinde barındırıyor kitap. Şahsına münhasır çocuklar, haylazlıklar, merak, gizem, heyecan ve daha birçok unsur kitabı okurken karşımıza çıkıyor.

Çocukların dünyasına giriyoruz, Binark’ın sıcak anlatımı ile. Lakapları ve yaramazlıkları ile bir grup çocuk var karşımızda. “Şişko, Çilli, Sırık, Zevzek, Müzevir, Japon, Başkan, Çaylak, Sakar, Monitör” çocukların lakapları. Hepsinin de bu lakapları hak eden hâlleri var.

Çocukların grupları var. Elbette grup başkanları da... Kurallara uymayanlara cezalar da belirlenmiş. Şükran Binark, kitabını yazarken amacı, baskıcı bir anlatımla iyiliği dayatarak öğretmek değil, hayatın akışı içinde ince mesajlarla çocuklara doğruyu gösterme metodunu uyguluyor. Böylelikle kitap sıkıcı bir öğreti kitabı olmaktan çıkıp maceraların yaşandığı olaylar zincirinde verilmesi gereken mesajı okuyucuya sunmuş oluyor.

“Ihlamur Kuralları”ndan birkaçını buraya almak istiyorum.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/yilanli-hamamin-gizemi-makale,2001.html

Bu haber toplam 364 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim