• İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Yönetmen Yeşim Tonbaz: Sinema Edebiyatla Kardeştir

Yönetmen Yeşim Tonbaz: Sinema Edebiyatla Kardeştir
‘Askıda’ filmiyle bir çok festivale katılan ve ödül alan Yönetmen Yeşim Tonbaz, şimdilerde yeni filmi ‘Münhasır’ ile dikkatleri çekiyor.
Yeşim Tonbaz’ın yolunun yönetmenlikle kesişmesi, 28 Şubat döneminin bu akışa olan etkisi, filme çekmenin zorlukları, sinemayla iştigal edenlere tavsiyeler konuştuğumuz başlıklardan bazıları. Elbette önemli bir diğer konu da ‘Hollywood sineması’ olunca, algı yönetimi aracı olarak sinemaya da değindik…

Çocukluk yıllarında her çocuğhayalindeki meslek nedir’  diye sorulur ve farklı cevaplar alınır. Bunlar arasında yönetmenlik yoktur. Sizin için yönetmenlik ne zaman hayalini kurduğunuz bir meslek haline geldi? 

Çok enteresandır ki ben yönetmenliğe sürüklendim aslında. Hayalini kurup ardından yönetmen olmadım. Çocukken zihnimde yönetmen olunabileceğine dair bir bilgi yoktu. Küçük bir kasabada büyüdüm ve edebiyatı çok seviyordum. İlkokuldan itibaren kelimeleri ve kitap okumayı çok seviyordum. Lisede hocalarımın genel kanaati ‘Yeşim edebiyatçı olur’ şeklindeydi.

Devamı: https://www.insaniyet.net/yonetmen-yesim-tonbaz-sinema-edebiyatla-kardestir/

Bu haber toplam 425 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim