• İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Yunus Emre Altuntaş: Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır!

Yunus Emre Altuntaş: Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır!

ABD’de yüzyıllarca sömürülen, köleleştirilen ve eziyet edilen siyahilerle ilgili Malcolm X’e beyaz bir gazeteci şöyle sorar: Amerika’daki siyahiler daha kendi aralarında birlik olamamışken haklarını elde etmek için etkili bir mücadele verebileceklerine inanıyor musunuz? Malcolm X’in cevabı oldukça manidardır: Evet, biz siyahiler, kovaya doldurulmuş yengeçlere benziyoruz. Birimiz kovayı tırmanıp dışarı çıkacağı sırada aşağıdaki bir diğer yengeç onu aşağı çekiyor. Bu manzara yüzyıllardır böyle devam ediyor. Bu sebeple biz kovayı ters çevireceğiz! Sorunu kökünden çözeceğiz!

İlginçtir ki Malcolm X’i bu çağrısından bir süre sonra katledenler daha önce “Nation of Islam/İslam Ulusu” içinde birlikte mücadele yürüttükleri eski arkadaşları olacaktı. FBI’ın yönlendirdiği bu yengeçler kovayı devirmeye karar veren Malcolm X’i alaşağı ederek “beyaz adam”ın amaçlarına hizmet etmişti. ABD’deki siyahiler bugün de aynı kovanın içinde birbirini aşağı çekmeye devam ediyor maalesef. Her seferinde kazanan küresel sermayenin sahibi olan siyonist-evanjelist patronlar oluyor.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/birlikte-rahmet-ayrilikta-azap-vardir

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim